16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO deţinută refuză mâncarea de peste o săptămână

O deţinută refuză mâncarea de peste o săptămână

O deţinută din Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Târgu Jiu refuză   de peste o săptămână hrana, formă de protest asemănătoare grevei foamei.

GORJ. Felicia Drăgan, angajată la Complexul Energetic Rovinari, este arestată preventiv, împreună cu fiul şi fratele ei, pentru infracţiuni economice, cei trei fiind trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj. Starea de sănătatea a femeii s-a înrăutăţit, astfel încât luni aceasta a fost internată la Secţia de terapie-intensivă a Spitalului „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. „În urma analizelor, am constatat că glicemia a început să-i scadă şi am vrut să evităm o posibilă intrare în comă. Acolo este supravegheată în permanenţă“, a spus Eugen Simescu, comandantul PMS Târgu Jiu.
Potrivit acestuia, Felicia Drăgan consideră că este nevinovată şi, din acest motiv, a apelat la această formă de protest, la care este hotărâtă să nu renunţe, în ciuda discuţiilor purtate cu ea de reprezentanţii penitenciarului şi judecătorul delegat. Deţinuta a fost transportată în urmă cu două zile la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, pentru efectuarea de investigaţii, dar aceasta a refuzat intervenţia cadrelor medicale, fiind adusă înapoi la penitenciar.
„În cazul în care nu va renunţa la această formă de protest, va fi transferată într-un spital penitenciar din reţeaua Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, în vederea acordării asistenţei medicale de specialitate“, a adăugat Simescu.

Maşină de lux şi conturi în valută

Felicia Drăgan a fost arestată la sfârşitul lunii iunie, fiind acuzată că şi-a ajutat fiul, Ionuţ Claudiu, să-şi însuşească ilegal mari sume de bani din străinătate, prin intermediul internetului şi a cardurilor falsificate. Tânărul făcea parte dintr-o reţea de hackeri din mai multe judeţe ale ţării, cu ramificaţii în străinătate, care se ocupa de obţinerea, prin diverse metode, a numerelor de conturi de card şi PIN-urile aparţinând unor cetăţeni străini, ale căror conturi erau apoi golite cu ajutorul cardurilor false. Procurorii au stabilit că Ionuţ Claudiu a încercat să-şi procure, cu sprijinul familiei, aparatura necesară pentru falsificarea cardurilor.
Activitatea tânărului a adus prosperitate familiei sale. Mama acestuia şi-a achiziţionat cu 37.000 de euro un BMW şi deţinea 400 de grame de bijuterii, precum şi importante sume de bani în valută în conturi deschise în bănci din Gorj şi din Vâlcea. Anchetatorii au stabilit că mama hackerului din Rovinari primea frecvent sume de bani din SUA şi Europa, prin intermediul băncilor sau prin Money Gram. Toate aceste bunuri au fost puse sub sechestru de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS