Conducătorii echipei McLaren Mercedes se vor prezenta de două ori la tribunal: prima oară în cazul scandalului Mike Coughlan, apoi pentru apelul făcut împotriva deciziei comisarilor de cursă din Ungaria, care au decis să nu le acorde nici un punct.
În etapa trecută, celor de la McLaren Mercedes nu li s-a permis să puncteze în clasamentul constructorilor din pricina incidentului dintre cei doi echipieri ai team-ului pe parcursul calificărilor. După ce în prima fază echipa n-a vrut să conteste decizia comisarilor, în cele din urmă s-a depus un apel. Dacă ar fi punctat şi echipa, McLaren ar fi câştigat 15 puncte în Ungaria, iar acestea pot fi „recuperate“ în cazul în care apelul le va da câştig de cauză (Ferrari, principalii rivali, au părăsit Ungaria cu opt puncte).
Iată cum arată comunicatul de presă al FIA în privinţa apelului: „Curtea Internaţională de Apeluri (ICA) se va întâlni miercuri, 19 septembrie 2007, în Paris, pentru audierea unui apel făcut de Motor Sport Association în numele echipei deţinătoare de licenţă Vodafone McLaren Mercedes, în privinţa unei decizii a comisarilor de cursă ai Marelui Premiu al Ungariei 2007. Pentru transparenţă, audierea va fi deschisă presei, iar detalii despre procedura de acreditare vor fi făcute publice aproape de acea dată“.
Planul de depăşiri, aproape de semnătură
Echipele din Formula 1 sunt aproape de a ajunge la un numitor comun în privinţa modalităţilor de înlesnire a depăşirilor. Team-urile au organizat un grup de lucru focalizat numai asupra acestei chestiuni, denumit „Overtaking Working Group“ şi condus de Paddy Lowe, Pat Symonds şi Rory Byrne (din partea McLaren, Renault, respectiv Ferrari), iar în urma unor teste în tunelul aerodinamic s-ar părea că s-a ajuns la un consens – chiar şi cu FIA, al cărei reprezentant, Jean-Claude Migeot, a participat la lucrările din tunelul aerodinamic.
OWG a ajuns la concluzia că este nevoie de un nou design al aripii spate pentru oferirea unui avantaj maşinii din spate din punct de vedere aerodinamic. Grupul conştientizează că acest lucru va fi foarte greu de realizat, dar se discută introducerea unei aripi faţă, care să poată fi comutată astfel încât să ofere o apăsare aerodinamică mai mare atunci când se urmăreşte îndeaprope alt monopost.
Pentru 2010 este programat un regulament tehnic, care să nu mai permită montarea a tot felul de „apendice“ aerodinamice (chimney, aripioare, bargeboard-urile etc.), dar, dacă progresul în această direcţie va continua în acelaşi ritm rapid, s-ar putea ca noul regulament să fie implementat încă din 2009.