17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânătorii nu pot împuşca mistreţi din cauza culegătorilor de fructe

Vânătorii nu pot împuşca mistreţi din cauza culegătorilor de fructe

Vânătorii din Valea Jiului nu mai pot participa la partide colective de vânătoare în această perioadă, în ciuda faptului că sezonul la porc mistreţ este deschis, de teamă să nu împuşte din greşeală disponibilizaţii care culeg fructe de pădure, informează NewsIn.
Cei 200 de vânători care figurează în evidenţele Agenţiei Locale Vânătorul şi Pescarul Sportiv Petroşani sunt obligaţi să aştepte mijlocul lunii septembrie pentru a putea participa la vânători colective, deoarece toate pădurile din cele şase localităţi ale Văii Jiului sunt înţesate cu persoane aflate la cules fructe de pădure, iar pericolul de a fi confundate cu vânatul este foarte mare. Astfel, pasionaţii de vânătoare sunt obligaţi să participe doar la partide individuale şi în locuri izolate unde vânatul poate fi observat cu uşurinţă.
„Nu putem participa la vânătoare colectivă cu gonaci aşa cum ar trebui pentru că este foarte multă lume în fondurile de vânătoare şi se pot întâmpla accidente. Aceste vânători le vom face după data de 15 septembrie când populaţia nu mai umblă după fructe de pădure”, a declarat Ioan Stoica, şeful ALVPS Petroşani.
Totodată, vânătorii din Valea Jiului au primit mai multe autorizaţii pentru împuşcarea mistreţilor care produc pagube la culturi, dar şi în acest caz vânarea dăunătorilor este îngreunată. „Noi acum cerem o situaţie către primării pentru a vedea unde se înregistrează pagube produse de mistreţi la culturile agricole. Până acum, spre surprinderea noastră nu avem plângeri de la populaţie în acest sens. În anii trecuţi erau foarte multe. Dacă vom primi solicitări, emitem autorizaţii şi trecem la vânarea mistreţilor, acolo unde este posibil”, mai spune Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS