12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubcomisar reţinut pentru luare de mită

Subcomisar reţinut pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Soare Augustin Doru, subcomisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Poliţiei Rutiere, Serviciul Accidente şi Cercetări Penale, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Din probele administrate până în prezent, a rezultat că, în cursul lunii mai 2007, inculpatul Soare Augustin Doru, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins 400 de euro de la un denunţător pentru a-i diminua răspunderea penală într-o cauză în care acesta era cercetat. Ofiţerul de poliţie avea în lucru dosarul penal în care denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, fără a avea permis de conducere şi având o alcoolemie peste limita legală. În schimbul banilor, inculpatul a promis să administreze ca probă în beneficiul denunţătorului recalcularea alcoolemiei, în sensul reducerii valorii acesteia.
În data de 13 iunie 2007 inculpatul a primit de la denunţător suma de 300 de euro, fiind prins în flagrant delict. În aceeaşi zi, procurorii au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore urmând a fi prezentat, în cursul zilei de 14 iunie 2007, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Cercetările procurorilor din cadrul structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul M.I.R.A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS