16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Bogați în cifre, nu și-n cont

Fotbal / Bogați în cifre, nu și-n cont

Suporterii Universității Craiova au stat cu sufletul la gură ieri seară și nu neapărat pentru că favoriții întâlneau vreun colos al fotbalului românesc, ci din pricina unei pene de curent și o problemă la un generator, ce putea conduce la pierderea jocului la „masa verde“. Defecțiunea a fost remediată cu doar 10 minute înainte ca timpul regulamentar de întârziere să expire, fapt ce a creat o oarecare rumoare în tribune, o nemulțumire cauzată și de faptul că organizatorii aprindeau și stingeau des nocturna.

Crainic nou pe „Oblemenco“

„Jocul de lumini“ nu a fost singura noutate legată de stadionul „Ion Oblemenco“. Cealaltă surpriză, de fapt prima dacă o luăm în ordine cronologică, a fost dată de crainicul stadionului. Spre surprinderea majorității, vechiului crainic, Dan Păsărin, i-a expirat contractul cu Universitatea și nu i s-a prelungit din motive neștiute. În locul său a fost adus Adrian Dobre, un respectat cronicar sportiv, cu state vechi la Evenimentul Zilei și cu nenumărate meciuri din campionatele lumii comentate la Eurosport. Adi Dobre este ploieștean la origini, este fan al Petrolului, dar și al Craiovei, el fiind văzut în oficiala Craiovei atât pe vechiul „Central“, cât și pe actuala arenă. Meciul cu Poli Iași nu a fost primul la microfonul de pe noul „Ion Oblemenco“, el fiind crainicul delegat de FRF pentru Supercupa României.

„După meciul cu CFR Cluj am primit un telefon din partea conducerii Universității și mi s-a propus să fiu crainicul stadionului. Am acceptat pe loc, nu m-au interesat condițiile. Craiova nu se refuză! M-au întrebat ce salariu vreau și le-am răspuns că asta o pot decide ei, pentru că eu vin cu inima larg deschisă. Nu-mi va fi ușor, pentru că va trebui să fac naveta București – Craiova, dar merită acest efort“, a declarat Adrian Dobre, pentru GdS.

Mitriță a tras echipa după el

Emoțiile cauzate de pana de curent au trecut, cele două combatante au revenit după aproape o oră pe teren și și-au dat concursul pe dreptunghiul verde cum au știut mai bine. A ieșit un 0-0 nedrept privind statistica jocului: posesie: 63% – 37%, ocazii de gol: 19 – 7, șuturi pe poartă: 10 – 0, șuturi pe lângă poartă: 9 – 7, lovituri libere: 18 – 11, cornere: 5 – 1, intervenții portar: 0 – 10.

Oricât de clară ar fi aceasta, cine a privit meciul a văzut că Știința a stat într-un singur „motor“, Alex Mitriță fiind autorul unei bare (’45+2), asta după ce a avut și trei execuții defectuoase în prima parte.

S-a mai văzut și că îi lipsește omul de gol, cu toate că Andrei Burlacu a depus un mare efort și făcut o partidă bună, la fel Jovan Markovic, Mateiu și Alex Cicâldău, care a alergat mult și a oferit pase utile, în timp ce apărarea a funcționat aproape perfect. Sub nota obișnuită îl putem nominaliza pe Bancu, Bărbuț și Glavina.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Popa (’73, Markovic), Gardoș, Ferreira – Dimitrov (’35, Briceag), Cicâldău, Mateiu, Bancu – Glavina (’64, Bărbuț), Burlacu, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Poli Iași: Rusu – Arias Gallego, Mihalache, Frăsinescu, Chelaru, Panțâru – Cioinac – Ștefănescu (’66, Bosoi), Pîrvulescu (’61, Mimoun) – Luwaga (’77, Petre), An. Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonașe galbene: Markovic ’90+2 / Chelaru ’15, Cioinac ’39, Panțâru ’67, Rusu ’82.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Valentin Avram, Mircea Orbuleț; Ionuț Coza.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Romulus Gabor.

În runda a doua, Universitatea Craiova va evolua pe terenul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 18.00.

Stoican: Este un rezultat echitabil

La finalul întâlnirii, antrenorul lui Poli Iași, Flavius Stoican, s-a arătat mulțumit cu punctul obținut în Bănie și nu a ezitat să o laude pe Universitatea.

„Craiova e o candidată la titlu. Are un joc frumos, un public minunat şi un antrenor foarte bun. Sunt foarte fericit de rezultat, mai ales că sunt șapte jucători care ne-au lipsit azi. Dar important e că cei care au jucat şi-au făcut pe deplin datoria. Este un rezultat echitabil. Important e ce facem pe teren. Poate dacă se câştiga meciul la masa verde era un motiv de bucurie, dar eu cred că normal e să se joace totul pe teren. Aşa ne-am măsurat forţele cu Craiova, am văzut la ce nivel suntem“, a spus Stoican.

Mangia: Nu am ce să le reproșez jucătorilor

Din tabăra olteană, tehnicianul Devis Mangia a spus că Universitatea a făcut tot ce a depins de ea și a admis că lipsește omul de gol.

Un egal e mai bun decât o înfrângere. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, au dat tot ce au avut, dar nu am reuşit să marcăm. Nu e nicio criză, când am analizat meciul din Supercupă, cu CFR, am văzut că am jucat mai bine decât ei. Azi am avut multe ocazii, dar nu am înscris. Jucătorii au avut o atitudine bună, sunt mulţumit de modul în care s-au prezentat, dar ne lipseşte golul. Nu vreau să găsesc alibiuri, dar am fost scoşi din ritm de faptul că s-a amânat meciul. Nici nu am ştiut dacă se mai joacă. Am stat 45 de minute şi am aşteptat, nu a fost plăcut. Noi pregătisem partida şi ne-am confruntat cu această problemă neplăcută“, a declarat strategul Științei.

Mangia a vorbit și despre tragerea la sorți din turul trei preliminar alEuropa League, fiind convins că alb-albaștrii vor juca împotriva lui RB Leipzig (Germania), şi nu BK Hacken (Suedia): „Sezonul trecut am căzut cu Milan, acum cu Leipzig, care e la fel, cel mai greu adversar. Pe hârtie, avem 20% şanse, dar mergem să jucăm“.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS