5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul românesc este în doliu: a murit Nicolae Tilihoi!

Fotbalul românesc este în doliu: a murit Nicolae Tilihoi!

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi a decedat în această dimineață, la vârsta de 61 de ani. „Limbă“, cum era cunoscut de colegi și de prieteni, suferea de mai mulți ani de o boală incurabilă.

Nicolae Tilihoi a evoluat la Universitatea Craiova mai bine de 11 ani, în perioada 1976-1987. Era titular în centrul defensivei oltene, care îi mai cuprindea pe Negrilă, Ștefănescu și Ungureanu. A cucerit două trofee de campion și patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 294 de partide, marcînd de șapte ori. Are 36 de apariții în cupele europene și 10 în tricoul naționalei.

Nicolae Tilihoi a fost colaborator ani buni la Gazeta de Sud, el completând săptămânal „Colțul specialistului“.

Reacții din lumea fotbalului:

„Sunt consternat de moartea lui, mi-a fost ca un tată. Corpul neînsuflețit l-am depus la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar mâine (luni – n.r.) o să-l mutăm la stadion, după ora 11.00, pentru că am luat aprobările. Înmormântarea va avea loc marți, în jurul prânzului, la Cimitirul Ungureni”, a spus Narcis Mohora, pentru GdS.

„A murit dimineață, acasă, după niște dureri insuportabile. Nu doar cu mine era prieten, toți eram foarte apropiați, eram ca o mare familie și suntem foarte afectați. Dacă nici medicamentele acelea extraordinar de scumpe nu l-au ajutat, îți dai seama. Avea niște dureri groaznice în tot corpul. Se ocupă domnul Mihai Rotaru de toată înmormântarea din câte am înțeles. Mâine (luni – n.r.) o să vină și Ilie Balaci și toți prietenii din toate colțurile. Și-a dorit mult să învingă boala asta, să mai trăiască, dar corpul a cedat. Dumnezeu să-l ierte, că a fost un om deosebit!“, a spus Nicolae Negrilă, pentru GdS.

„Mi-e foarte greu să vorbesc. Sunt răvășit! Am vorbit cu el și îmi spunea că, dacă va trece iarna aceasta, va mai trăi un an. Vestea am primit-o în această dimineață”, a declarat Sorin Cârțu, la Digi Sport.

„A tras de el săracul până când n-a mai putut. Asta este viața. Negrilă m-a informat pe mine. Trăgea de această boală de trei ani. Acum vreo trei zile l-am sunat și nu mi-a răspuns. Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Era un băiat de toată ispava. Pentru el nu existau cuvintele ”nu se poate”. Am venit împreună la Craiova, în 1976, când era Teașcă antrenor. Dumnezeu să-l ierte!“, a declarat Aurică Beldeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS