5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ieșiți bine din duelul cu Iașiul!

Fotbal / Ieșiți bine din duelul cu Iașiul!

Universitatea Craiova a susținut vineri o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și mijlocașul Nicușor Bancu au prefațat partida cu CSM Poli Iași, programată sâmbătă, de la ora 19.15, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, din cadrul etapei a 14-a din Liga I.
Strategul alb-albaștrilor a explicat care este situația lotului său și a subliniat că obiectivul nu poate fi altul decât victoria, chiar dacă știe că moldovenii sunt eficienți în jocurile susținute pe teren propriu.
„Este un meci complicat, poate mai complicat decât altele, pentru că vine după o perioadă relaxantă, doar ce a fost o pauză competițională datorată jocurilor naționalei României. Pauza trecută nu a fost de bun augur pentru echipa noastră. Dacă aceasta va aduce rezultate bune vă vom putea spune mâine seară. Trebuie să plecăm bine, deoarece Iași este o echipă competitivă și trebuie să reușim să ducem la bun sfârșit ideile noastre tactice. Trebuie să fim atenți și să ne impunem jocul, să facem un meci bun. Datele despre Poli Iași sunt cu totul altele față de prima noastră întâlnire. Trebuie să ținem cont că ei au în compartimentul ofensiv jucători foarte buni din punct de vedere tehnic, dar și rapizi. Știți că Mitriță este suspendat pentru meciul de mâine, dar nici nu s-a recuperat din punct de vedere medical. Mai sunt indisponibili pentru acest meci și Spahija, Rossi și Bărbuț. În schimb, Screciu și Burlacu sunt disponibili, chiar dacă nu au revenit în condiții optime de la naționala de tineret.”, a spus Mangia.
Întrebat de câte puncte ar mai fi nevoie că să se asigure calificarea în play-off, Mangia a punctat că nu și-a făcut calcule și că Universitatea Craiova intră pe teren de fiecare dată cu obiectivul de a câștiga meciul: „Nu știu de câte puncte avem nevoie ca să ne calificăm în play-off. Noi trebuie să pregătim bine fiecare meci și să încercăm să scoatem maximum de puncte. Am reușit 26 de puncte din 13 meciuri și este un rezultat bun. Am avut prestații bune, dar le putem îmbunătăți”.

 

Bancu, optimist și sigur pe el
La rândul său, mijlocașul Nicușor Bancu a spus că debutul de la națională nu-i va aduce o presiune în plus la echipa de club și că tot ce își dorește este să fie sănătos ca să poată realiza în continuare lucruri frumoase.
„Va fi o partidă foarte grea cu Iașiul, mai ales pentru că vom juca pe terenul lor, dar sperăm ca după această pauză să revenim cu forțe proaspete și să ne impunem. Iașiul este o echipă periculoasă mai ales pe contraatac și cu siguranță că vom avea probleme dacă nu ne vom lua măsuri, dar am pregătit jocul astfel încât să eliminăm emoțiile și să câștigăm. Nu mă gândesc la o presiune în plus, acum că am debutat la națională. Trăiesc momentul și sunt fericit că sunt sănătos. Vreau să-mi văd de treabă, să muncesc la fel de mult ca și până acum, pentru că numai prin muncă am putut să ajung aici”, a punctat Nicușor Bancu.
În confruntarea din turul campionatului, Craiova s-a impus la Severin cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de căpitanul Alex Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS