6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSchumacher: Venim să obținem punct sau puncte

Schumacher: Venim să obținem punct sau puncte

Dacian Varga (numărul 20) este unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Constantin Schumacher (foto medalion) (Foto: fcpetrolul.ro)
Dacian Varga (numărul 20) este unul dintre cei mai în formă jucători ai lui Constantin Schumacher (foto medalion) (Foto: fcpetrolul.ro)

CS Universitatea Craiova întâlnește duminică, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“, pe Petrolul Ploiești, ultima clasată în Liga I, dar o echipă mult transformată în bine în această iarnă. Gruparea prahoveană a reziliat contractul cu Mihai Stoichiță și l-a numit antrenor principal pe Constantin Schumacher, apelând totodată la serviciile a unsprezece fotbaliști noi. Este vorba despre Michelle Paolucci, Janko Pacar, Fabrice Begorgi, Romain Inez, Ludovic Guerriero, Constantin Mişelăricu, Giuseppe Prestia, Karim Ziani, Victor Astafei, Bogdan Gavrilă și Markos Michail. Din vechea „haită“ nu mai fac parte unsprezece inși, în speță Pecanha, Benoit Lesoimier, Alexandru Tudose, Adrian Ropotan, Nepomuceno, Valentin Lemnaru, Fernando Velasco, Nicolae Milinceanu, Vlad Rusu, Nicolas Farina și Toto Tamuz.

Atenție la Varga și Marinescu!

„Lupii galbeni“ au pregătit partea secundă a campionatului, la fel ca și CS Universitatea Craiova, în Antalya, susținând șapte jocuri de verificare pe pământ turcesc, iar bilanțul este pozitiv. De remarcat că în aceste dispute principalii marcatori ai Petrolului au fost Laurențiu Marinescu (31 de ani) și fostul jucător al CSU Craiova, Dacian Varga (31 ani), cei doi reușind trei, respectiv două goluri.
Petrolul a bifat în cantonamentul din Antalya două victorii, 1-0 cu Gostaresh Foolad (gol Romain Inez ’17) şi 3-1 cu Karpaty Lvov (Nepomuceno ’54, Marinescu ’77, Paolucci ’85), patru egaluri, 0-0 cu FK Atyrau, 1-1 cu PFC Montana (Varga ’70 – penalti), 1-1 cu FK Sumqayit (Varga ’44) şi 3-3 cu FC Liefering (Marinescu ’27 – penalti, Gavrilă ’36, Paolucci ’50), și o înfrângere, 1-2 cu FK Pribram 1-2 (Marinescu ’2).
După numeroase încercări de sisteme și formule de echipă, Constantin Schumacher pare să îmbrățișeze ideea unui 4-1-4-1, iar la ultimul joc, cu FC Pribam, a utilizat următorii jucători: Cobrea – David (’55, Mişelăricu), Prestia, Inez, Begorgi – Bucşa (’62, Guerriero) – Pacar, Zoubir (’88, Mareş), Marinescu (’62, Ziani), Varga (’46, Pulhac) – Paolucci (’46, Michail).

„Prevăd un meci de luptă“

Contactat telefonic de GdS, antrenorul „lupilor galbeni“, Constantin Schumacher, a vorbit frumos despre CS Universitatea, dar a punctat că își dorește să plece neînvins din Bănie.
„Duminică se întâlnesc două echipe care au nevoie de puncte și care sunt în zona play-out-ului. Ținând cont că o să fie primul joc oficial din 2016 prevăd un meci de luptă, de angajament pentru jucători, mai ales că în această perioadă terenurile sunt moi. Am foarte mulți jucători noi în echipă, mulți străini, Craiova a pierdut și ea câțiva fotbaliști buni din cauza situației financiare și atunci valorile sunt apropiate. Acum contează cine va juca mai ofensiv, pe poartă, și care va marca rapid probabil că va câștiga. Oricum, noi venim să obținem punct sau puncte“, a declarat tehnicianul Petrolului, pentru GdS.
„Schumi“ a punctat că nu l-au interesat rezultatele din amicalele susținute de Petrolul în Antalya și că a urmărit cu atenție și trupa lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu: „Nu m-au interesat rezultatele în amicale, ci să formez un grup competitiv, să am echipa cât mai bine compactată pe sistemul de joc pe care l-am ales și să fie omogenitatea cât mai mare. Că ne dau moral rezultatele, sunt de acord, dar pe mine m-a interesat cum joacă echipa. Am urmărit-o și pe CSU la lucru. Este o echipă bună, care are niște trasee de joc bine stabilite și lucrate, are fotbaliști care joacă de ceva vreme împreună. CSU este omogenă și compactă, chiar dacă au dispărut unii jucători foarte valoroși din lot și au fost promovați alții de la echipa a doua. Craiova are jucători buni, cum ar fi Andrei Ivan, un fotbalist pe care poate să-l vândă din clipă în clipă, sau Mateiu, Vătăjelu, care sunt în atenția selecționerului, ori Zlatinski, Madson și alții“.

„Cred 100% că Petrolul se va salva de la retrogradare“

Întrebat cum privește lupta din play-out, Constantin Schumacher a spus că vom asista la dueluri interesante per ansamblu, fără emoții pentru CS Universitatea Craiova, fiind totodată convins că poate salva Petrolul de la retrogradare.
„În play-out va fi o luptă deschisă pentru toate echipele. Vă dați seama că se înjumătățesc punctele și va fi greu pentru toate formațiile, indiferent că or să rămână cu 15 puncte sau noi cu patru puncte ori câte vom mai câștiga în astea trei meciuri rămase din campionatul regulat. Nu cred că se poate pune problema retrogradării la Craiova, e echipa care are cele mai multe puncte și atunci îi va fi mai ușor să treacă peste anumite meciuri. Eu cred 100% că Petrolul se va salva de la retrogradare. De asta am și venit la echipă. Am mare încredere în jucătorii pe care i-am adus și în cei care au rămas. Sper să se adapteze situației, să înțeleagă lucrurile și să dea totul pe teren, ca să ne atingem obiectivul“, a încheiat Constantin Schumacher.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS