8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNume noi la CSU Craiova

Nume noi la CSU Craiova

Eduard Dina (în alb, numărul 6) se va regăsi în centrul defensivei de la CSU II Craiova în partea a doua a campionatului (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Eduard Dina (în alb, numărul 6) se va regăsi în centrul defensivei de la CSU II Craiova în partea a doua a campionatului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a primit săptămâna trecută binecuvântarea FRF-ului în privința legitimării jucătorilor liberi de contract, iar oficialii clubului au și trecut la acțiune. Scouterii grupării din Bănie au făcut recomandări bune pentru patru tineri jucători, care s-au călit prin eșaloanele inferioare, în Liga a III-a sau chiar a II-a, și negocierile  cu aceștia au decurs bine. Numele lor le sunt destul de cunoscute suporterilor craioveni, trei evoluând ultima dată la ACS Podari: fundașul Eduard Dina, mijlocașul Olivian Surugiu și atacantul George Neacșu, iar al patrulea, mijlocașul Mădălin Puțintelu, vine de la Dunărea Calafat, din Liga a IV-a. Părțile au bătut palma și în zilele următoare se vor semna și contractele, urmând ca în primă fază jucătorii să evolueze la echipa „satelit“, cu perspective de promovare la prima formație a clubului.
Edi Dina este un jucător născut în 1996, în Craiova, are 1,91 metri, a fost junior la CS Energia Craiova și a mai evoluat pentru CS Apa Craiova, ACS Viitorul Municipal Craiova și ACS Podari, iar în vara trecută a fost în probe la Rapid București. A fost oprit în lot de antrenorul interimar Mihai Ianovschi, dar venirea lui Florin Marin a însemnat despărțirea de giuleșteni. „Mă bucur enorm că o să îmbrac tricoul alb-albastru și vreau să profit din plin de această oportunitate, să fac pasul la prima echipă cât mai curând“, a declarat Edi Dina, pentru GdS.
Olivian Surugiu are 25 de ani și 1,71 metri, este craiovean și are o carte de vizită mult mai bogată. A fost junior al Școlii de Fotbal „Gică Popescu“ și FC Universitatea Craiova și a mai evoluat pentru Gaz Metan CFR Craiova, Alro Slatina, Petrolul Ploiești, CSM Vâlcea, UTA Arad și ACS Podari.
George Neacșu este un fotbalist născut în 1996, este originar din Drăgășani și a fost unul dintre principalii marcatori ai ACS Podari.
Mădălin Puțintelu este născut în 1997, în Calafat, și a mai fost în atenția celor de la CSU și în trecut, de serviciile acestuia interesându-se și Dinamo.

„Satelitul“, de astăzi la treabă

Cei patru jucători cooptați în această iarnă își vor începe de astăzi activitatea la CS Universitatea II Craiova. „Satelitul“ a încheiat vacanța, iar prima acțiune va fi efectuarea testelor în vederea obținerii vizei medicale, alb-albaștrii fiind programați de la ora 8.00 la Policlinica pentru Sportivi. Primul antrenament din 2016 este programat mâine dimineață și va fi condus de secunzii lui Daniel Mogoșanu din turul Ligii a III-a, Tibi Lung și Alin Cornel Gavrilă. „Mâine (astăzi – n.r.), la ora 8.00, avem vizita medicală, iar primul antrenament al băieților va avea loc miercuri dimineață și o să-l susțină Tibi Lung și Gavrilă. Nu am stabilit deocamdată cine va prelua echipa a doua. Zilele acestea vom avea o ședință și vom anunța cine va umple golul lăsat de Daniel Mogoșanu. Tot atunci vom definitiva și programul de pregătire al echipei“, a declarat directorul tehnic al Centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Ciprian Urican, pentru GdS.
CSU II Craiova nu a punctat în această iarnă doar la capitolul sosiri, ci și la plecări. Oficialii olteni au decis să-i împrumute pe portarul Ionuț Tomșa la Național Sebiș și pe mijlocașul Robert Daniel Gârbiță la ACS Podari, în timp ce Ștefan Stancu și-a reziliat contractul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS