14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOlteni cu pumni de aur

Olteni cu pumni de aur

Pugiliștii craioveni s-au descurcat foarte bine la Cupa României pentru cadeți, încheiată recent la Brăila, revenind acasă cu șapte medalii, dintre care două de aur, patru de argint și una de bronz.
Șase sportivi de la CSM Craiova au ajuns în finală, dar doar doi au intrat în posesia medaliei de aur. Este vorba despre Fabio Iamandiță (categoria 43 de kilograme) și Ionuț Pătru (categoria 68 de kilograme), sportivi pregătiți de antrenorul Ion Joița. Tot din grupa lui Joița, antrenor voluntar la CSM Craiova, Maldini Miclescu a luat medalie de argint la categoria 54 de kilograme.
„Sunt bucuros și foarte mulțumit pentru aceste rezultate. Am fost aproape să am trei medaliați cu aur, dar la Miclescu arbitrii mi-au zis: «Ce, vrei să îi scoți pe toți campioni?». Sunt voluntar de nouă ani la CSM Craiova și scot medaliați an de an. În 2015, am deja șapte medaliați. În scurt timp, domnul Popeci ne va acoperi ringul din curtea mea și vom desfășura din nou acolo gale amicale“, a spus ieri Joița, pentru GdS.

Angelo Bambaloi și Chevin Mogoșanu
Angelo Bambaloi și Chevin Mogoșanu

Bambaloi, învins de „Bambi“

Antrenorul Ion Dragomir a avut doi sportivi la Cupa României, ambii fiind medaliați cu argint. Este vorba despre Chevin Mogoșanu (categoria 38,5 kilograme) și Angelo Bambaloi (52 de kilograme). Acesta din urmă a pierdut aurul în fața altui craiovean, Alexandru Badea, „Bambi“, fostul elev al lui Dragomir, care a reprezentat clubul Steaua București. „Asta este viața, sportivul și tatăl lui au ales să meargă la Steaua, considerând că acolo este mai bine. Îmi pare rău, am muncit câțiva ani cu el. Îi urez succes, iar eu mă voi ocupa în continuare de sportivii din grupa mea“, a spus Dragomir, care este ajutat în pregătirea sportivilor de Dora Mustățea, multiplă campioană.
Și antrenorul Marcel Sârba a avut un pugilist care a urcat pe podium. Este vorba despre Antonio Dumitru, medaliat cu argint la categoria 59 de kilograme. „Dumitru nu a mai boxat în finală deoarece la cântar avea dureri de spate și febră. A răcit înainte de meci și nu a mai putut boxa pentru aur. Am mai avut un băiat în concurs, Andrei Miclea, care nu a luat medalie, dar are reale calități și își va arăta adevărata valoare la Campionatul Național, programat în toamnă la Craiova“, a explicat Sârba.
Antrenorii Sârba și Dragomir sunt de la clubul CFR Marfă IRLU Craiova, iar sportivii medaliați din grupele acestora au dublă legitimare CSM – CFR Marfă IRLU Craiova.

Cucu: Suntem cei mai tari

Costinel Gogoșanu, antrenat de Constantin Cucu, a cucerit medalia de bronz la 48 de kilograme. Antrenorul craiovean este mândru că oltenii au depășit centre de box precum cele de la Reșița și Brăila: „CSM Craiova a avut șapte medaliați, dintre care șase finaliști, iar gorjenii și vâlcenii au  avut și ei copii pe podium. A fost Oltenia și restul lumii. Craiova a obținut rezultate mult mai bune decât sportivii de la centrele olimpice din Brăila și Reșița, cele care ar trebui să adune cei mai valoroși sportivi acolo. Am dovedit că avem cei mai tari antrenori și merităm să avem un centru de pregătire aici, să fim ajutați de federație pentru că producem campioni an de an. Cred că ne-am clasat pe locul doi în clasamentul pe medalii, după Steaua“.
Directorul CSM Craiova a felicitat pugiliștii craioveni pentru cele mai recente rezultate. „Boxul craiovean este într-un vizibil progres. Rezultatele apar la aproape fiecare competiţie, iar acest lucru ne bucură enorm de mult, pentru că se văd urmările pozitive ale investiţiilor făcute şi muncii depuse de sportivi şi antrenori. Felicit sportivii care au urcat pe podium, pe antrenorii care îi pregătesc pentru eforturile pe care le fac şi faptul că muncesc mult pentru ca acest sport să evolueze şi să revină la performanţele care existau într-un timp în oraşul nostru la box“, a declarat Sorin Manda.

11358829_447394008772256_1212329195_n
Și Iulian Cărămidă, arbitru AIBA, din Craiova a fost premiat la Cupa României de la Brăila, primind diploma pentru cel mai competent arbitru.
Gorjenii au avut șase sportivi medaliați. De la Jiul Rovinari (antrenor Marius Nicu), Fabian Mișcodan (62 kg) a cucerit aurul, iar Orlando Țăran (34 kg), Ianis Deaconu (65 kg) și Flavius Verșoiu (+76 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului. CS Pandurii Târgu Jiu (antrenor Ion Geică) a avut un medaliat cu aur, pe David Andreas (38,5 kilograme), iar Ciprian Pobici (41 kg) a cucerit argintul.
Sportivii vâlceni au urcat pe podium de trei ori: Daniel Alexandru (50 kg) – argint, Marian Dumitru (36 kg) argint, Vasile Mitiță (46 kg)  – bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS