16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Acum e momentul!

Steaua Bucureşti – Pandurii Tg. Jiu
Stadion „Astra“ (Ploieşti), duminică, ora 19.00 (DigiSport 1).
Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Gardoş, Galamaz, Latovlevici – Bourceanu – Tatu, Prepeliţă, Brandan, Tănase – M. Costea.
Antrenor: Ronny Levy
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Băcilă, Lemnaru, Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş

„Dopată“ cu încredere, formaţia Pandurii merge la Ploieşti cu speranţa că poate da marea lovitură în faţa Stelei

Chiar dacă locul din clasament şi forma pe care o traversează o recomandă ca protagonistă a jocului de la Ploieşti, Pandurii Târgu Jiu arată respect pentru Steaua Bucureşti. Indiferent de rezultatul jocului, antrenorul Petre Grigoraş îşi doreşte ca elevii săi să iasă cu fruntea sus. „Clasamentul este conjunctural după primele şase etape. Este clar că Steaua este favorită, dar asta nu înseamnă că nu avem şansa noastră. Cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla la acest meci este să pierdem trei puncte. Dar, şi dacă pierzi, este important cum o faci. Niciodată nu vreau ca echipa să iasă cu capul plecat de pe teren. Indiferent de rezultat! Trebuie să arătăm că rezultatele nu sunt întâmplătoare“, a spus Grigoraş.
Victoria categorică a pandurilor din etapa trecută, 5-1 cu Mioveni, a atras după sine şi multă încredere în forţele proprii şi o atmosferă plăcută în lot, iar antrenorul pandurilor ar vrea şi continuitate în rezultate. Momentul este prielnic, mai ales că Steaua a jucat joi contra lui Schalke 04, în Europa League, plus că a făcut naveta la Cluj. „Dacă reuşim să scoatem un rezultat favorabil ar fi extraordinar de bine. Până acum am pierdut un singur meci, la Dinamo. Ar fi bine să avem continuitate şi în rezultate, jocul ne dă speranţe. Steaua are în componenţă 20 de jucători de valori apropiate, oricând pot să facă schimbări care să vină cu un plus. Au posibilităţi mari, pot să meargă pe ambele fronturi fără probleme“, crede tehnicianul oltenilor.

Grig, zero puncte
pe terenul Stelei

Dacă Pandurii a smuls o remiză în Ghencea, 0-0, în sezonul 2007-2008, Petre Grigoraş nu a obţinut nici un punct ca antrenor pe terenul Stelei. „Din păcate, pe teren străin, cu Steaua, nu am scos nici un punct. Poate a venit vremea să-l scot cu Pandurii. Am avut premiere la Târgu Jiu pentru Pandurii, poate voi face cu ei o premieră şi pentru mine. La Steaua şi la Vaslui n-am reuşit încă să scot puncte ca antrenor“, a mărturisit Grigoraş. Acesta ştie însă care e cheia unui rezultat bun pe terenul Stelei. „Orice punct câştigat e un bonus. Cu cât iei mai multe puncte în faţa acestor echipe, e extraordinar. Cheia e la noi. Trebuie curaj şi atitudine, doar aşa, cu multă muncă, determinare şi şansă se poate obţine un rezultat pozitiv. Orice jucător când evoluează contra unor echipe puternice se automotivează“, susţine tehnicianul.

Fără schimbări

Pandurii va alinia la Ploieşti, probabil, acelaşi „unsprezece“ folosit şi etapa trecută cu CS Mioveni. Singurul semn de întrebare planează asupra lui Chiricheş, care ar putea opta să nu-şi deranjeze viitorul patron. „E greu să faci schimbări în echipă. Singura problemă este dacă Vlad Chiricheş va avea reţineri în a evolua 100%, dar după discuţia avută cu el cred că va intra şi va juca fără probleme“, afirmă Grigoraş.
Reprimit la echipă în această săptămână, Stojan Vranjes nu are nici o şansă să fie selecţionat pentru acest joc. „Sub nici o formă nu va fi în primii 11, puţin probabil să fie şi în primii 18“, a spus tehnicianul pandurilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII