9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, tare ca Oţelul

Pandurii, tare ca Oţelul

Gorjenii vor să copieze campioana României şi să abordeze noul sezon fără cheltuieli prea mari

Deşi cei de la Pandurii nu au pus mare preţ pe transferuri în această vară, tehnicianul Petre Grigoraş crede că echipa sa va fi mai bună decât în sezonul trecut. Omogenitatea este atuul gorjenilor în următorul sezon. Oltenii şi-au păstrat intact lotul din campionatul trecut, cu excepţia lui Matei, transferat la Steaua, principalul obiectiv al lui Grig fiind acum perfecţionarea jocului. Grigoraş a fost foarte atent şi cu cheltuirea banilor clubului, solicitând revenirea jucătorilor împrumutaţi Cristea, Rusu şi Vlad Alexandru. În plus, au fost aduşi în probe doi atacanţi, Olimpiu Bucur şi Alex Grigoraş, ambii liberi de contract. Singura „extravaganţă“ a pandurilor a fost achiziţionarea definitivă a lui Lemnaru pentru care s-au plătit 80.000 de euro, o sumă infimă pentru Liga I. Exemplul Oţelului Galaţi, care a câştigat titlul fără mari investiţii, este calea pe care vrea să o urmeze şi Pandurii. „Cum nu am făcut transferuri?! Vine Rusu, vine Cristea, jucători pe care nu i-am avut anul trecut. Mai sunt ceilalţi tineri, plus că aşteptăm un vârf de atac. Să facem transferuri la număr? Luaţi Oţelul şi vedeţi ce înseamnă omogenitatea, ce înseamnă să păstrezi jucătorii de bază şi vin cu doi-trei noi. Aţi auzit de Filip? Şi a ieşit campion. Şi Steaua a făcut transferuri multe, a luat jumătate din Urziceni, şi nu a reuşit să câştige campionatul. Craiova câte transferuri a făcut, au adus opt sau zece jucători, şi a retrogradat“, a afirmat Petre Grigoraş.
Tehnicianul pandurilor o vede pe Rapid ca favorită la titlu în 2011-2012, atât prin campania de achiziţii, cât şi prin înscăunarea lui Răzvan Lucescu ca antrenor. „Rapidul a adus jucători foarte experimentaţi, care au evoluat la naţională, Deac, Alexa, Apostol, care au o vârstă, experienţă şi sunt îndreptăţiţi la un loc în primele trei. Nu au adus tineri să-i crească. Plus un antrenor care a avut cele mai bune performanţe la Rapid în ultimii zece ani. Este iubit în Giuleşti şi e clar că sunt favoriţi“, a susţinut Grigoraş.

Pleaşcă,
forţat să ia pauză

Cotat cu prima şansă la titularizare pe postul de fundaş dreapta la Pandurii după plecarea lui Gabi Matei, Marian Pleaşcă ar putea rata startul sezonului viitor din cauza problemelor medicale. Pleaşcă acuză în continuare dureri la inghinali şi a fost menajat în primele zile după reunire, riscând să rateze şi stagiul de la Sibiu. De altfel, jucătorul se pregăteşte separat, alături de alt indisponibil, Mingote, cu bătături la picioare. „Din păcate, situaţia lui Pleaşcă nu e îmbucurătoare. Încă resimte dureri, nu este refăcut complet. Sunt două variante, să forţeze sau să mai ia o pauză cu tratament adecvat. E o pierdere pentru noi, pentru că a evoluat bine cât a evoluat“, a declarat Petre Grigoraş. Problemele lui Pleaşcă au apărut în finalul campionatului trecut din cauza efortului susţinut, fotbalistul forţându-şi limitele pentru a-l suplini cu brio pe Matei în condiţiile în care nu evoluase de multă vreme. Marian Pleaşcă a debutat în Liga I în sezonul 2009-2010, însă s-a făcut remarcat în 2011, în mandatul lui Petre Grigoraş când a bifat 11 jocuri, însumând 629 de minute. Soluţiile lui Grigoraş pe postul de fundaş dreapta sunt Popete şi Rusu, cu menţiunea că ultimul se va alătura lotului pandurilor la 1 iulie după ce-şi încheie contractul cu FC Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII