14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele au încheiat sezonul pe locul opt

Craiovencele au încheiat sezonul pe locul opt

Baschetbalistele de la SCM-CSS au pierdut meciul decisiv, de pe teren propriu, cu Olimpia Bucureşti, scor 73-75

Încă o echipă de la Sport Club Municipal (SCM) Craiova a încheiat sezonul. Baschetbalistele oltene, pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea, au terminat pe locul opt campionatul Diviziei A, după ce au pierdut, duminică seară, pe teren propriu, disputa cu Olimpia Bucureşti, scor 73-75 (21-20, 21-25, 15-15, 16-15). Meciul era decisiv pentru locurile şapte şi opt ale clasamentului final, deoarece în partidele anterioare fiecare dintre cele două combatante se impusese.
Jocul de duminică a fost foarte strâns. Partida a avut un debut echilibrat. Craiovencele au început în forţă, iar la un moment dat, tabela arăta scorul de 11-4. Însă bucureştencele şi-au revenit repede şi la finalul primelor zece minute gazdele aveau doar un punct avans. Pauza mare le-a găsit pe oaspete în avantaj, scor 45-42. Sfertul trei a fost de un echilibru perfect, fiecare echipă marcând câte 15 puncte. Ultimul sfert a fost decisiv. Cu două minute înainte de final, Craiova era în avantaj, scor 73-68, prin reuşita jucătoarei Eniko Tarţa, dar Sonia Ursu a replicat cu şase puncte consecutive, aducând victoria echipei sale şi implicit locul şapte. În primul meci, oltencele se impuseseră acasă cu 76-63, apoi Olimpia a câştigat disputa de pe teren propriu, cu 87-70, restabilind egalitatea.

Liviu Manea: Putem vorbi şi de neşansă

Antrenorul craiovean Liviu Manea a spus că înfrângerea se poate pune şi pe seama lipsei de noroc: „A fost un meci pe care l-am pierdut inexplicabil pe final. Am avut 73-68, dar după aceea nu ne-a mai intrat practic nimic în coş. Putem vorbi şi de neşansă în finalul partidei, dar şi de un final de sezon în care miza meciurilor nu a fost ridicată. Am încheiat campionatul pe locul opt, deşi ne doream mult mai mult, dar asta este, deja trebuie să ne gândim la viitoarea ediţie de campionat“.
Pentru SCM-CSS au evoluat jucătoarele: Adelina Ştefan (5 puncte), Laura Lungu, Andreea Gligă (3 puncte), Anca Sipoş (19 puncte), Eniko Tarţa (20 de puncte), Janina Simionca (10 puncte), Tena Matthews (16 puncte). De partea cealaltă, remarcatele echipei Olimpia Bucureşti au fost Gabriela Munteanu, cu 20 de puncte marcate şi Sonia Ursu (19).

S-a simţit absenţa lui Kine Fatou Kane

Baschetbalistele craiovene şi-au realizat obiectivul în acest sezon, accederea în play-off, iar la un moment dat erau foarte aproape de calificare în „careul de aşi“ al campionatului. Accidentarea senegalezei Kine Fatou Kane, om de bază în apărarea olteană, a contribuit mult la nerealizarea acestei performanţe. În schimb, elevele lui Liviu Manea au reuşit, în premieră, calificarea în Final-Four-ul Cupei României, ceea ce reprezintă cea mai bună realizare în acest sezon a clubului municipalităţii craiovene. În cadrul turneului desfăşurat la Satu Mare, oltencele au ocupat locul patru.  În sezonul trecut, SCM-CSS Craiova a ocupat locul cinci, iar în toamnă a participat în Fiba Eurocup, dar lipsa de experienţă a făcut să părăsească încă din faza grupelor competiţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS