20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRădulescu: Reghecampf nu e zero ca antrenor

Rădulescu: Reghecampf nu e zero ca antrenor

Şeful şcolii de antrenori din România, Mircea Rădulescu, consideră că Laurenţiu Reghecampf poate face faţă la Universitatea Craiova, iar salvarea echipei de la retrogradare l-ar confirma ca tehnician

Ştiinţa a schimbat din nou antrenorul, într-un moment în care îşi joacă una dintre ultimele cărţi pentru supravieţuirea în Liga I. În momentul în care, în iarnă, Nicolo Napoli a fost numit antrenor principal la Universitatea, toţi microbiştii au fost de acord că Mititelu a făcut o mutare deşteaptă, calculată chiar, având în vedere că italianul avea cât de cât priză la publicul craiovean. În plus, venea cu câteva realizări în spate, dar şi cu dorinţa de a-şi face dreptate după ce a fost înlăturat de la Ştiinţa atunci când era foarte aproape de a califica gruparea din Bănie în cupele europene. A acceptat transferurile făcute de managerul Laurenţiu Reghecampf, plecat ulterior la FC Snagov, dar lucrurile nu au ieşit aşa cum şi-ar fi dorit.
Cele două puncte obţinute în cinci meciuri cu alb-albaştrii l-au dus pe italian în dizgraţia patronului Adrian Mititelu, care, curios, a apelat chiar la Reghecampf, cel ce în urmă cu câteva luni se simţea inutil la Craiova. „Este timpul să mai jucăm şi fotbal. Vă asigur că începând de joi echipa va avea altă faţă. Lipseşte cu desăvârşire spiritul de echipă“, au fost primele cuvinte ale lui Reghecampf la revenirea în Bănie, în plus acesta promiţând că va face ordine în vestiar. Plecând de la ideea că aceleaşi lucruri şi le-ar fi dorit şi Nicolo Napoli, rămâne de văzut dacă „Reghe“ va găsi reţeta funcţionării Ştiinţei, sau peste cinci-şase etape vom vorbi şi despre el la timpul trecut. Cheia se află însă la patronul Mititelu, care cu siguranţă şi-a făcut planurile pentru acest sezon, stabilind obiectivul echipei în funcţie de posibilităţi, dar şi de anumite constrângeri.
 
Ce are „Reghe“ în plus faţă de Napoli?

Până una-alta, Reghecampf şi-a intrat în rol, iar primul test va fi mâine, contra pandurilor. Juveţii au efectuat ieri două antrenamente, în timp ce oficialii olteni caută soluţii pentru a se despărţi fără scandal de Nicolo Napoli. Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a comentat pentru GdS mutarea de pe banca tehnică a Ştiinţei: „Este o atitudine specifică lui Adrian Mititelu, dar explicabilă, având în vedere lipsa rezultatelor. Mutarea are rolul de a crea un şoc benefic echipei, să vedem dacă va avea rezultatele dorite? Reghecampf este un antrenor de perspectivă, iar dacă va reuşit să salveze Universitatea îşi va face un nume ca antrenor. Nu este total lipsit de experienţă, a mai antrenat la Craiova, Gloria Bistriţa şi FC Snagov, de aceea putem spune că nu este zero ca antrenor. El urmează cursurile pentru obţinerea licenţei PRO, fiind un elev model, şi poate sta liniştit pe bancă, fără a fi nevoie de alte «inginerii» pe banca tehnică a Universităţii“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII