20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStângă şi compania au rămas cu ochii în soare

Stângă şi compania au rămas cu ochii în soare

„Scenariul“ făcut de oficialii României nu s-a adeverit, iar tricolorii nu mai au nici o şansă de calificare în grupele principale ale Mondialului din Suedia.

Naţionala masculină de handbal a României a reuşit prima sa victorie la CM din Suedia, administrându-i 29-14 (14-6) reprezentativei Australiei. Succesul de la Lund a fost însă doar de palmares, întrucât era deja eliminată din competiţie dinaintea partidei, deoarece Serbia a remizat cu Croaţia, scor 24-24 (13-12), şi nu a pierdut, aşa cum îi era necesar echipei lui Vasile Stângă.
Cu modesta formaţie de la Antipozi, tricolorii au jucat din nou sub valoarea lor, dar s-au impus fără probleme. Pentru România au evoluat următorii: Popescu, Ciobanu – Florea (5 goluri), Şimicu (4), Ghionea (3), Savenco (3), Sabou (3), Al. Stamate (2), I. Stamate (2), Toma (2), Georgescu (2), Jurcă (1), Fenici (1), Csepreghi (1). De partea cealaltă, Australia a replicat prin: Latinovic – Calvert (7), Fletcher (2), Blondell (2), Matic (2), Parmenter (1).
În clasament, pe primul loc se află Danemarca (8 puncte), urmată de Croaţia (7), Serbia (5), Algeria (2), România (2), Australia (0). România urma să joace aseară ultimul meci din Grupa C, contra Serbiei.

„Calificarea am pierdut-o pe mâna noastră“

Preşedintele FR de Handbal, Cristian Gaţu, a afirmat că naţionala masculină a pierdut calificarea în grupele principale de la CM din Suedia. „Calificarea am pierdut-o pe mâna noastră, am zis că nu spun până nu e clar că ne calificăm sau pierdem. Meciul cu Algeria a fost cel pe care jucătorii îl vor avea pe conştiinţă. S-a vorbit doar de antrenor până acum, dar îi dau dreptate şi lui când spune că nu are ce face, când jucătorii ajung în situaţie de gol, unu la unu cu portarul, şi ratează. Am urmărit analiza meciului cu Algeria, pierdut la un gol, au fost 36 de ratări ale jucătorilor noştri. Ce să mai zic atunci? Am făcut mii de kilometri până aici, cu speranţe, nu în plimbare şi uite ce a ieşit!“, a spus conducătorul handbalului românesc pentru Mediafax.
„Vom avea o analiză după Mondiale, ce pot spune acum? Cu excepţia portarului Mihai Popescu, jucătorii nu s-au ridicat la nivelul Mondialelor, dar trebuie lămurită şi cât de pregătiţi vin ei la echipa naţională. Vor fi şi măsuri, aşteptăm să se termine Mondialele, iar la şedinţa Consiliului de Administraţie se va analiza parcursul naţionalei de fete şi cea de băieţi. Apoi se vor lua măsuri, despre care nu voi vorbi acum. Sunt foarte supărat, România putea mai mult, dar nu a arătat acest lucru“, a completat Cristian Gaţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS