16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, umilită de Pandurii

Ştiinţa, umilită de Pandurii

Pandurii – „U“ Craiova 3-1
Stadion
„Municipal“ – Tg. Jiu, spectatori: 5.000.
Au marcat: D. Orac ‘1, Apostu ‘23, ‘54 / Iliev ‘86.
Pandurii: M. Popa – G. Matei, Chiricheş, Pintilii, C. Grecu – Băcilă, Menassel, Voiculeţ (‘90, Viera), I. Iordache (‘59, Brata) – D. Orac, Apostu (‘69, Ad. Iordache). Antrenor: Ionuţ Badea.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă (‘57, Firţulescu) – Wobay, Prepeliţă, D. Stoica (‘65, Gargorov), Dilevski (‘28, Dina), M. Costea – Al. Piţurcă. Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Menassel, M. Popa / Iliev, Al. Piţurcă.
Au arbitrat: Al. Deaconu – Fl. Păunescu şi D. Hulubei.

Universitatea Craiova a pierdut fără drept de apel meciul cu pandurii, gorjenii părăsind ultimul loc al clasamentului după reuşita de aseară.

Duelul dintre Pandurii şi Universitatea a început de la 1-0 pentru gazde, care au profitat de naivitatea apărării craiovene şi au marcat chiar în primul minut al întâlnirii. G. Matei a centrat în careu de pe partea dreaptă, Ilie Iordache a recentrat cu capul, iar Daniel Orac a înscris printre picioarele lui Lung Jr. A urmat un joc încâlcit, cu dese întreruperi. Craiovenii au încercat să recupereze handicapul de pe tabela de marcaj şi au fost ceva mai insistenţi, dar Mihai Costea (‘21), scăpat singur cu portarul Marius Popa, a şutat slab, făcându-l pe Victor Piţurcă să-şi pună mâinile în cap. Peste numai două minute gazdele şi-au mărit avantajul. Ilie Iordache a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea l-a depăşit pe Dorel Stoica, Pintilii a reluat cu capul din şase metri, Lung Jr. a respins la disperare, dar, pe fază, Apostu a pus latul pentru 2-0. Piţurcă a încercat să forţeze, înlocuindu-l pe mijlocaşul Dilevski cu atacantul Dina, însă juveţii n-au contabilizat decât două şuturi anemice spre poarta adversă, care nu putea să sperie nici portarul de la stadion. Pandurii au fost la un pas de 3-0 în minutul 31, când Ilie Iordache a trecut uşor de Dănănae şi a ţâşnit singur spre poarta lui Silviu Lung Jr., dar şutul gorjeanului a trecut puţin alături. Repriza s-a încheiat printr-o mare ocazie ratată de Alex Piţurcă. La reluare, tot gorjenii au fost mai prezenţi în joc şi după ce Ilie Iordache (‘51) a trimis puţin peste poartă, Apostu (‘54) a reuşit dubla, înscriind cu capul din şase metri după centrarea lui Grecu. La acest scor, gorjenilor nu le-a rămas decât să apere rezultatul de pe tabela de marcaj, în timp ce Craiova a dominat fără orizont, reuşind să marcheze doar golul de onoare.

Juveţii, aşteptaţi
de un singur fan

Universitatea Craiova a sosit la Târgu Jiu duminică seară şi s-a cazat la hotelul Anna, însă a avut surpriza să fie aşteptată de un singur fan. Ieri, în dimineaţa jocului, craiovenii însoţiţi de staff-ul tehnic s-au relaxat în Parcul Central din Târgu Jiu. Victor Piţurcă a preferat să rămână în hotel şi nu a însoţit echipa la plimbare. Nici cererea de bilete nu a fost aşa mare, doar 3.000 de tichete fiind epuizate în primele două zile, deşi oficialii clubului Pandurii s-au aşteptat ca meciul să se dispute cu casa închisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

68 COMENTARII