15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCăpuşan stă cu bagajele făcute

Căpuşan stă cu bagajele făcute

Baschetbalistul Andrei Căpuşan refuză să mai continue sub culorile echipei Energia Rovinari, chiar dacă mai are un an de contract cu gruparea gorjeană. Căpuşan nu s-a mai prezentat la antrenament în ultimele două zile, însă conducerea echipei minimalizează acest aspect şi susţine în continuare cu tărie că nu e nici o problemă.
Internaţionalul român stă cu bagajele făcute, nemulţumit fiind de faptul că i s-a promis că se va face performanţă la Energia, iar lotul actual nu-i garantează acest lucru, dar şi de presiunile conducerii administrative, care doreşte să-i diminueze contractul actual în valoare de 4.000 de euro pe lună.
De asemenea, lui Căpuşan nu-i convine că este folosit de tehnicianul Slobodan Nikolic pe poziţia patru, un post mult prea solicitant pentru fizicul său, în timp ce la naţională joacă pe poziţia trei, acolo unde are un randament superior. Andrei Căpuşan şi-a găsit un susţinător în persoana fostului arbitru Mihai Săndulache.

„I-aţi răspuns că este taxă de deranj“

Prezent la Târgu Jiu, Săndulache a avut o discuţie aprinsă cu preşedintele clubului Energia, Ion Surdu, pe care l-a acuzat că i-ar fi cerut şpagă lui Căpuşan să-l lase să se transfere. „Aţi cerut şpagă pentru a-l lăsa pe Căpuşan să plece. Suma era diferită în funcţie de numele echipei la care ar putea pleca. Atunci când v-a întrebat Căpuşan pentru ce sunt aceşti bani, i-aţi răspuns că este taxă de deranj. Surdu şi Vlaicu fac doar rău baschetului gorjean. Anul trecut era sala plină, acum o să jucaţi cu sala goală. Aţi pierdut la 26 de puncte contra echipelor pe care anul trecut le băteaţi la 30 de puncte. Asta mai e echipă? Nu vorbiţi unii cu alţii, nu colaboraţi“, au fost acuzele aduse de Săndulache lui Surdu în foaierul Sălii Sportului din Târgu Jiu, în faţa mai multor ziarişti.
Acesta a dezvăluit faptul că Andrei Căpuşan a fost atras să semneze cu Energia promiţându-i-se că echipa va lupta în acest an pentru locurile 1-4 şi că acum, dincolo de calitatea îndoielnică a lotului cu care gorjenii încep noul sezon, condiţiile în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea sunt mizere. „Întrebaţi-i în ce condiţii au stat la Piteşti, cum ieşeau gândacii de sub perne şi mâncau din gamele! Căpuşan nu vrea să mai vină la echipa asta. Să-i daţi drumul! I s-a promis că aici se face performanţă, nu că trebuie să scape de retrogradare. V-aţi bătut joc de Evans, vă bateţi joc de oamenii care vin în sală. Sunt bani publici la echipa asta“, a mai afirmat Săndulache. Şansele ca Andrei Căpuşan să revină la echipă sunt foarte mici: „Căpuşan nu mai calcă în această sală cât timp sunt Surdu şi Vlaicu la echipă“.
Altă anomalie la Energia Rovinari este legată de organigrama clubului. Deşi preşedintele secţiei de baschet, Marius Vlaicu, a prezentat-o în conferinţa de presă pe Larisa Firiza ca director de management, iar Ajwah Nidal Vlad se erijează în prim-vicepreşedinte, preşedintele clubului Energia, Ion Surdu, susţine că aceste posturi nu există în organigramă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU