16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul Olteniei s-ar putea juca fără spectatori

Derbiul Olteniei s-ar putea juca fără spectatori

Jocul dintre Pandurii şi Universitatea Craiova programat luni la Târgu Jiu s-ar putea disputa cu porţile închise dacă gorjenii nu fac astăzi dovada că sistemul de turnichete de pe „Municipal“ este funcţional.

„Municipalul“ ar putea fi gol luni seară, cu ocazia derbiului Olteniei. Liga Profesionistă de Fotbal le-a pus în vedere gorjenilor să stingă litigiul cu firma care a montat sistemul de turnichete la stadion, termenul-limită fiind astăzi, altfel s-ar putea lua măsura ca jocul dintre Pandurii şi Universitatea Craiova să se dispute fără spectatori. Clubul Pandurii este restant cu circa 300.000 de lei către firma care a montat turnichetele pe „Municipal“, iar aceasta, pentru a-şi recupera banii, s-a adresat Ligii Profesioniste de Fotbal. O comisie din care fac parte reprezentanţi ai Jandarmeriei Gorj, poliţiei şi Direcţiei de Sport Gorj vor verifica astăzi dacă sistemul de turnichete este funcţional,  lucru aproape imposibil. „Am avut o discuţie cu cei din conducerea clubului Pandurii, în care am luat în calcul funcţionarea sistemului de turnichete. Firma care a monatat acest sistem a făcut o adresă către LPF cu scopul de a recupera suma restantă de bani. S-a întrunit la Târgu Jiu o comisie din care face parte şi un reprezentant al Jandarmeriei, care trebuie să constate pe 9 septembrie, termenul-limită, dacă sistemul este funcţional. Altfel, în procesul-verbal de omologare al stadionului «Municipal» s-a pus în vedere clubului să rezolve această problemă. Dacă se va dovedi că turnichetele nu funcţionează, clubul Pandurii riscă ori nedisputarea jocului, decizie care se ia pentru situaţii mai grave, ori desfăşurarea meciului fără spectatori. Doar LPF poate hotărî, noi, comisia, doar consemnăm în acest raport ce identificăm pe teren“, a declarat şeful Inspectoratului de Jandarmi Gorj, Florin Popescu. Există totuşi şi posibilitatea ca jocul să se dispute cu spectatori dacă clubul Pandurii Târgu Jiu va ajunge la o înţelegere cu firma reclamantă pentru eşalonarea plăţii. Oficialii clubului Pandurii susţin că situaţia se va rezolva până la sfârşitul săptămânii şi derbiul Olteniei se va juca cu spectatori. „Turnichetele o să funcţioneze până la ora jocului cu Craiova. Avem un contract semnat, totul e în regulă. Până la sfârşitul săptămânii sistemul o să fie funcţional“, a spus directorul administrativ al clubului Pandurii, Ion Rădoi.

Universitatea a scăpat
de neprogramare

Universitatea Craiova şi-a rezolvat litigiul financiar pe care-l avea cu jucătorul Eugen Trică şi va fi programată etapa care urmează, deşi la un moment dat avocatul fotbalistului ameninţase că va face demersurile pentru ca Ştiinţa să nu poată juca împotriva pandurilor. Imediat, preşedintele Silvian Cristescu a ieşit şi a liniştit suporterii, declarând că nu se pune problema neprogramării. Ieri, Eugen Trică, în prezent legitimat la Chiajna, a confirmat că şi-a primit cei 20.000 de euro, reprezentând restanţe salariale, iar alb-albaştrii îşi pot vedea în continuare liniştiţi de treabă, pregătind meciul cu gorjenii.
„S-a rezolvat, nu mai este nici o problemă“, a spus „Jose“. Acesta a evitat să comenteze situaţia actuală de la Universitatea şi nu a vrut să dea vreun pronostic pentru derbiul Olteniei, Pandurii – Universitatea Craiova: „Acum sunt cu treaba mea, la Chiajna, nu mă mai interesează ce fac alţii. Cel mai bun să câştige!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII