15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor întâlni FC Porto în Cupa EHF

Gorjenii vor întâlni FC Porto în Cupa EHF

Handbaliştii gorjeni vor întâlni campioana Portugaliei, FC Porto/ Vitalis, în turul doi al Cupei EHF, primul meci fiind programat la Târgu Jiu, pe 2 sau 3 octombrie. Tehnicianul Energiei, Vasile Stângă, susţine că echipa sa are 50 % şanse să treacă de gruparea lusitană.

Energia Pandurii Târgu Jiu şi-a aflat adversarul din turul secund al Cupei EHF după disputarea turneelor de calificare din turul II al Ligii Campionilor. Conform tragerii la sorţi de la Viena, Energiei i-a fost repartizată ocupanta locului doi din grupa a doua de calificare. Dinamo Minsk s-a clasat pe primul loc, astfel că formaţia de pe locul secund, FC Porto, gazda turneului de calificare, a devenit adversara echipei lui Vasile Stângă. Manşa tur este programată la Târgu Jiu, pe 2 sau 3 octombrie, iar cea retur, o săptămână mai târziu, la Porto.
Tehnicianul Vasile Stângă ia în serios pe FC Porto, chiar dacă handbalul lusitan este mai slab cotat decât cel românesc. „Portughezii sunt un adversar puternic, incomod, cu care o să avem mult de lucru. Au un handbal modern, Porto este campioana Portugaliei şi ne va fi greu. Handbalul nu este ca fotbalul în Portugalia, avem 50% şanse. Când am jucat cu Horta, în Challenge Cup, era o echipă foarte puternică, având jucători valoroşi. Vă daţi seama cum este campioana… Avem timp să-i studiem o lună, să vedem meciurile lor. Meciul tur este la Târgu Jiu şi trebuie să-l câştigăm neapărat. Contează enorm cum jucăm acasă. Fiecare gol într-o dublă manşă contează enorm, mai ales cele din deplasare. La egalitate, cine are mai multe goluri marcate în deplasare se califică. La nivel de echipe de club au pe Porto, Sporting şi Braga. Au două-trei echipe puternice şi restul mai modeste“, a comentat Vasile Stângă.
Energia Pandurii Târgu Jiu este la a doua experienţă în cupele europene. În sezonul 2006-2007, echipa antrenată atunci de Liviu Andrieş a fost eliminată în turul doi al Cupei EHF de gruparea HC Gumarny Zubri, din Cehia, după 26-30 în deplasare şi 28-27 acasă.

Nu e loc de surprize
la Oradea

Trupa lui Vasile Stângă joacă mâine, de la ora 18.00, în Sala „Antonio Alexe“, cu CSM Oradea, joc din etapa a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin. Stângă nu concepe ca Energia să rateze victoria la Oradea, mai ales că Suceava, una dintre contracandidatele la cupele europene din acest sezon, s-a impus acolo, în prima etapă, fără drept de apel, scor 34-22. „La Oradea vreau victoria, nici nu discut. Nu au rezistat ritmului impus de Suceava, au căzut în repriza a doua. Au fost multe surprize în prima etapă şi vor mai fi. Reşiţa a pierdut la Odorhei, aşa cum anticipam, Constanţa nu a jucat grozav cu Dinamo Braşov, iar Bacăul a cedat la Baia Mare“, a afirmat Stângă.
Acesta va putea conta la Oradea şi pe interul croat Ante Kukrika, refăcut după accidentarea la nas suferită în turneul de la Odorhei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS