20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Foame de victorie

După şapte jocuri consecutive fără vreun succes, cei de la Pandurii Târgu Jiu nu concep să nu câştige partida de mâine, cu Gloria Bistriţa.

Înaintea meciului cu Bistriţa, Liviu Ciobotariu trebuie să rezolve problemele din apărare. Absenţele lui Martinovic şi Murgan, ambii suspendaţi, dar şi problemele medicale ale lui Chibulcutean îi dau dureri de cap tehnicianului, nevoit să găsească soluţii. Cel mai probabil, Rusu îl va suplini pe Martinovic în centrul apărării, ex-rapidistul fiind singurul fundaş central de picior drept din lotul pandurilor. Şi Chibulcutean a acuzat o accidentare după jocul de la Braşov, dar va intra pe teren contra fostei sale formaţii. „E adevărat, ne lipsesc doi jucători din axul central, Martinovic şi Murgan. E un handicap pentru noi absenţa lui Martinovic, jucător cu experienţă. Rusu e una dintre variante, dar mă gândesc şi la jucători de la echipa a doua. Chibulcutean va evolua în meciul cu Gloria. A avut o mică problemă, dar e un jucător de valoare“, a spus Ciobotariu. Revenirea lui Păcurar pare marele câştig al pandurilor. „La Braşov ne-a lipsit Păcurar. Pentru mine este un atu că îl am pe Alex în echipă vineri“, a punctat tehnicianul.
„Ciobi“ are încredere că formaţia sa va întrerupe mâine seria de şapte meciuri fără victorie: „Trebuie să uităm partida de la Braşov pentru că ne aşteaptă un meci foarte important. Întâlnim un adversar care este capabil să aibă rezultate foarte bune, ceea ce s-a şi văzut în jocurile cu Dinamo şi Steaua. Îmi doresc să câştigăm meciul de vineri. Vreau să văd o echipă care se mobilizează la maximum. Avem nevoie de cele trei puncte, nu concep altă variantă în afară de victorie“.

Raskovic mai bate odată

După ce a ratat un penalti cu FC Braşov, Milanko Raskovic este hotărât să mai încerce odată de la punctul cu var cu proxima ocazie. „Sunt dezamăgit din cauza penaltiului ratat, dar pe următorul o să-l execut tot eu. Sunt sigur că dau gol. Antrenorul mi-a spus ceva în legătură cu penaltiul de la Braşov şi are dreptate. Important e să uit acea ratare şi să mă concentrez la meciul cu Gloria Bistriţa“, a mărturisit Raskovic.
Antrenorul Liviu Ciobotariu este însă de altă părere: „Următorul penalti îl va executa Păcurar sau altcineva. Dacă îmi garantează că dă gol, poate să bată şi Raskovic. Ştiu că înainte executau Păcurar şi Hidişan, însă la Braşov nu era nici unul în teren. Oricum, vom stabili totul, cine bate cornerele sau penaltiurile“, a spus „Ciobi“.
Absent cu Gloria Bistriţa, Novak Martinovic este convins că Pandurii Târgu Jiu va învinge vineri. „Noi nu am mai câştigat de şapte meciuri, de aceea această serie negativă trebuie să se încheie şi cred că vineri e acea zi. Nu contează cine îmi va lua locul, nu contează cine lipseşte, e foarte important să câştigăm. Să fim o echipă şi să luptăm pentru că numai aşa putem lua cele trei puncte“, a declarat Martinovic.

Echipa Pandurii, mai ofensivă cu Ciobotariu

Pandurii Târgu Jiu va juca în stilul imprimat de Sorin Cîrţu până la finalul turului, abia din retur noul tehnician Liviu Ciobotariu încercând să-şi impună tactica de joc. „Am venit de puţin timp aici şi sunt multe de pus la punct. Până în iarnă nu voi schimba însă mare lucru. Echipa este obişnuită să joace într-un stil, voi încerca să remediez părţile negative şi să ne mobilizăm. Vreau să imprim stilul meu de joc, dar nu pot să-l schimb peste noapte. Vreau mai multă posesie, să pasăm mai mult. Trebuie să eliminăm şi greşelile pe care le-am făcut. Fiecare antrenor are tactica şi mentalitatea lui. Vreau o echipă care să joace fotbal, să paseze şi să-şi creeze ocazii şi, de ce nu, să ia cât mai puţine goluri. Totul se face uşor şi cu răbdare“, a punctat Ciobotariu. Totuşi, atacantul Milanko Raskovic a simţit deja, la Braşov, o schimbare în jocul echipei. „Mijlocaşii au venit mai aproape de mine. Am avut patru ocazii de a înscrie la Braşov, pe când în celelalte meciuri aveam câte una. Sunt sigur că echipa a fost mai ofensivă“, a constatat Raskovic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS