22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAston Martin şi Lola vor în Marele Circ

Aston Martin şi Lola vor în Marele Circ

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale asupra Formulei 1, este dispus să scoată din buzunar aproximativ 33 de milioane de euro pentru a ajuta trei echipe să concureze în Marele Circ, în sezonul viitor, informează cotidianul Times. Două dintre grupările care intenţionează să intre în Formula 1 sunt ale constructorilor Aston Martin şi Lola, a treia fiind o echipă americană.

Aston Martin „a alergat" în Marele Circ două sezoane, în 1959 şi 1960, în timp ce Lola s-a retras în urmă cu 12 ani. Lola a furnizat şasiuri pentru diferite echipe de Formula 1, începând din 1960, însă a intrat în Marele Circ cu o echipă proprie abia în anul 1997, fără prea mare succes însă. După cum scrie cotidianul La Gazzetta dello Sport, Federaţia Internaţională de Automobilism a trimis echipelor implicate în Formula 1 scrisori prin care le cere să-şi exprime părerea în ceea ce priveşte intenţia forului de a limita la 33 de milioane de euro bugetele anuale ale grupărilor. „Dacă bugetele sunt un pic limitate, toată lumea va avea de câştigat. Formula 1 nu va mai fi o competiţie a echipelor cu cei mai mulţi bani, ci un campionat al inginerilor cu ingeniozitate şi al piloţilor cu abilităţi, aşa cum era în trecut", este părerea lui David Richards, preşedinte la Aston Martin.

În urma acestor măsuri, Lola a decis să „evalueze oportunitatea dezvoltării unui monopost capabil să concureze în Campionatul Mondial de Formula 1", a precizat compania britanică, care şi-ar putea anunţa oficial revenirea în Marele Circ în următoarele săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS