27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii vor victoria şi la Timişoara

Vâlcenii vor victoria şi la Timişoara

CSM va juca astăzi un nou derbi, pe terenul CFR-ului, echipa antrenată de Alin Artimon dorind să câştige toate punctele puse în joc.

CSM Vâlcea a scos un punct mare la Arad, contra formaţiei-fanion a judeţului, UTA, şi este la numai două puncte de primele clasate, motiv pentru care speră să plece neînvinsă şi din cea de-a doua deplasare consecutivă. Elevii lui Alin Artimon vor juca astăzi la Timişoara, cu CFR, şi au şanse să profite la maximum de pasa proastă prin care trec bănăţenii.
„Ceferiştii“ au pierdut clar, scor 0-3, meciul de la Alba Iulia, contra Unirii, şi sunt pe cale să rămână şi fără finanţare după ce omul de afaceri Georgică Cornu şi-a anunţat intenţia de a se retrage, acuzându-i pe fotbalişti că nu şi-au apărat corect şansele în meciul contra arădenilor de la ACU, pierdut pe propriul teren. CFR Timişoara şi CSM Vâlcea sunt la egalitate de puncte (19) şi ambele pot urca în „fotoliul“ de lider dacă se vor impune. Gruparea vâlceană nu s-a mai întors în Râmnic după meciul de la Arad şi a plecat direct spre Timişoara, localitatea natală a tehnicianului Alin Artimon.
„Îmi respect jucătorii, nu m-am dus acasă la Timişoara, am stat cu băieţii în cantonament“, a spus Artimon, care este la un pas să-şi îndeplinească obiectivul propus pentru meciurile cu UTA şi CFR Timişoara. „Mergem la victorie în ambele partide, dar recunosc că sunt mulţumit şi cu două puncte“, a afirmat antrenorul din Zăvoi după meciul câştigat cu Unirea Alba Iulia. În mod normal, unsprezecele de start din runda precedentă nu va suporta modificări, iar CSM va juca în sistemul 4-4-2, cu slovenul Jaka Stromajer vârf împins. 

Bilanţ pozitiv

În ultimele două sezoane, CSM Vâlcea are un bilanţ pozitiv în faţa CFR-ului. În campionatul 2006-2007, vâlcenii s-au impus cu un scor identic în ambele meciuri, 2-1. În campionatul trecut însă, Vâlcea a scos doar un punct din cele două confruntări, scor 2-2 pe propriul teren, cedând în deplasare cu 0-2.
Istoria meciului din Banat este interesantă, oficialii din Zăvoi luând decizia atunci să trimită la Timişoara o echipă formată numai din rezerve şi juniori. „Ceferiştii“ au câştigat lejer cele trei puncte de care aveau mare nevoie în tentativa de evitare a retrogradării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS