13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Pandurii are maratonisti de aur

CS Pandurii are maratonisti de aur

Atletii clubului CS Pandurii Târgu Jiu, pregatiti de antrenorii Ion Bura si Viorica Dima, au obtinut zece medalii la Campionatele Nationale de maraton pentru juniori, tineret si seniori desfasurate recent intre localitatile Sighisoara si Medias, dintre care cinci au fost de aur.


Campionatul National de maraton a coincis cu Maratonul Transilvania, inclus in calendarul Uniunii Europene, unde, in afara sportivilor de performanta, au participat si sportivi amatori, care s-au intrecut atât in probele de maraton, cât si in alte curse populare de 10.000 m, 5.000 m si 700 m pentru copii.


Numai la maraton au fost in jur de 500 de participanti, iar la celelalte categorii cu miile.


Fetele au iesit in evidenta


Antrenorul emerit Ion Bura s-a declarat multumit de evolutia sportivilor sai, in special de cele trei junioare, Maria Slavuteanu, Georgiana Dragotoiu si Elena Moaga, care vor fi viitoarele performere ale României in cea mai lunga proba atletica.


„A fost un adevarat festival atletic organizat intr-o ambianta deosebita intre doua localitati medievale. Sportivii gorjeni si-au facut datoria ca de fiecare data. Fetele au obtinut mai multe medalii decât baietii, in total zece, cinci de aur, doua de argint si trei de bronz, ceea ce face sa avem sperante si in viitor cu aceasta proba olimpica, maratonul. Sunt multumit in principal de evolutia celor trei fete junioare, Maria Slavuteanu, Georgiana Dragotoiu si Elena Moaga, care alcatuiesc o echipa puternica. Sunt destul de tinere si reprezinta o garantie pentru viitor, daca tinem cont ca cele mai bune specialiste din România la maraton sunt nascute in 1970, deci mai in vârsta cu 15 ani decât ele. O evolutie buna a avut si Daniela Crivac, o certitudine la fiecare maraton la care a participat in acest an, chiar si la Bonn, unde s-a clasat a treia. Cu o pregatire mai atenta pe viitor sper sa dominam aceasta proba atletica“, a declarat antrenorul emerit Ion Bura.


Pregatirea de la Rânca a dat rezultate


Gradul de dificultate a maratonului de la Sighisoara a fost foarte mare, insa atletii gorjeni erau obisnuiti cu un astfel de traseu, pregatindu-se la Rânca pentru aceasta intrecere.


„Cursa a fost de mare dificultate, de aceea nu s-au putut obtine timpi foarte buni. Ne-am antrenat pe traseul Novaci – Rânca si am obtinut un rezultat destul de bun, tinând cont ca noi venim dupa maratonul international de la Salonic si a trebuit sa facem alt plan de pregatire, sa ne recuperam si in acelasi timp sa ne antrenam pentru aceste campionate nationale“, a mai spus Bura.


Baietii au câstigat doar trei medalii, dintre care una de aur, prin Florin Popescu, care a devenit campion national de maraton si la tineret, dupa ce dominase aceasta proba la juniori, una de argint prin echipa de tineret si una de bronz, adusa de juniori.


Rezultatele gorjenilor la Sighisoara


Iata rezultatele inregistrate de atletii clubului CS Pandurii la Campionatele Nationale de maraton de la Sighisoara: medalii de aur: Maria Slavuteanu – individual junioare, Maria Slavuteanu, Georgiana Dragotoiu si Elena Moaga – echipa senioare, Maria Slavuteanu, Georgiana Dragotoiu si Elena Moaga – echipa tineret, Andreea Pitigoi, Olga Gliga si Isabela Românas – echipa junioare, Florin Popescu – individual tineret; medalii de argint: Georgiana Dragotoiu – individual tineret, Florin Popescu, Catalin Marasescu, Gabriel Duta – echipa tineret; medalii de bronz: Daniela Crivac – individual senioare, Maria Slavuteanu – individual tineret, Madalin Badea, Alexandru Focsanu, Marian Nicolae – echipa juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS