13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Succes intârziat

Minerul Motru – FC Caracal 3-2


• Stadion „Motru“, spectatori: 300.


• Au marcat: B. Popescu ’40-p., ’62, Bertea ’55 / Schintee ’30, Radulescu ’71.


Minerul: Andreescu – Amzucu, Apostol, Radoi (’36, Oprea) – Patru, Bertea, B. Popescu, Nicolof – Buca – Istinie (’86, Corcoveanu), Glisca (’32, Patrascu). Antrenor: Marcel Ploae.


FC Caracal: T. Lung – Nauiu, A. Negrila, Militaru, Vodita, Mosteanu – S. Popescu, Schintee, Radulescu – A. Luta (64, Baia), A. Stancu. Antrenor: Nicolae Negrila.


• Cartonas galben: A. Negrila.


• Au arbitrat: O. Trandu – S. Caia, Fl. Damaschin.


„Motru, te rugam, astazi vrem sa câstigam daca vrem sa ne salvam!“ a fost mesajul putinilor spectatori catre jucatorii lui Marcel Ploae. „Minerii“ s-au conformat, reusind prima victorie din retur, pe teren propriu, gratie golurilor de exceptie ale lui Bertea si Beni Popescu. Nu fara emotii, insa. FC Caracal a deschis scorul in minutul 30, dupa o actiune care a facut mat apararea gazdelor. O combinatie intre Schintee si Stancu l-a adus pe primul in pozitie de finalizare si mingea a poposit in plasa, la coltul lung. Imediat, Ploae a reactionat de dupa gard si a facut doua schimbari ofensive. Glisca, de nerecunoscut, i-a lasat locul lui Patrascu, iar Radoi, transportat la spital cu capul spart, a fost inlocuit cu Oprea. Schimbarea lui Glisca a fost solicitata inca din minutul 28 de directorul SNLO, Daniel Burlan, care si-a motivat cererea prin forma slaba aratata de fotbalist dupa revenirea de la Pandurii Târgu Jiu.


Dupa câteva minute, Minerul a egalat prin Beni Popescu, care a transformat un penalti, acordat in urma unui hent in careu al lui Militaru. Oaspetii puteau intra in avantaj la cabine, insa Luta nu l-a putut invinge pe Andreescu din opt metri la capatul unui atac prelungit. La reluare, Ploae a schimbat sistemul de joc si Minerul Motru a preluat conducerea prin doua reusite de exceptie. Mai intâi Bertea l-a executat la vinclu pe Lung, de la 20 de metri, iar B. Popescu l-a imitat câteva minute mai târziu, cu un sut din interiorul careului.


Cu punctele in buzunar, fundasii motreni nu au avut nici o reactie la centrarea lui S. Popescu, iar Radulescu, cu capul, a reaprins sperantele echipei sale intr-un rezultat pozitiv (’71). Gorjenii au conservat insa bine avantajul minim si spera in continuare intr-o minune, salvarea de la retrogradare.


Ploae crede in salvare


Antrenorul gazdelor, Marcel Ploae, s-a declarat multumit de rezultat, pastrându-si optimismul in privinta sanselor de salvare. „A fost un joc greu si parerea mea este ca si noi ni l-am creat. Primul gol a fost greseala lui Patru, dar a fost bine ca a venit, fiindca ne-am mai trezit putin. In repriza a doua am jucat putin mai agresiv, pe poarta. Au fost doua goluri in vinclu, sunt multumit de rezultat, dar nemultumit ca am luat un gol care ne-a facut meciul greu, tot pe o greseala de marcaj. Mai cred in salvare, altfel n-as fi venit aici. Ar fi frumos sa ne salvam cu o victorie la Urziceni“, a afirmat Ploae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS