15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucati cu sufletul!

Jucati cu sufletul!

Obositi si fara motivatie, asa i-ar vrea oficialii clubului Pandurii pe jucatorii de la FC National dupa ratarea câstigarii trofeului in prelungirile finalei Cupei României.


Oltenii nu au voie sa piarda acest joc si trebuie sa adânceasca rana elevilor lui Bergodi pentru a supravietui in Divizia A. „Ne ducem sa ne jucam sansa pâna la capat. Daca am fost fraieri pâna acum! Speram ca si FCM Bacau sa incurce pe Jiul“, a spus secundul Florin Motroc. Teoretic, gorjenii pleaca din start cu un dublu avantaj in fata bucurestenilor: prospetime fizica si moral ridicat dupa victoria cu FC Arges. Acestea trebuie materializate printr-o evolutie eficienta, o victorie in Cotroceni a „pandurilor“ punând o presiune imensa pe umerii contracandidatei Jiul Petrosani.


Pandurii a profitat de psihicul precar al giulestenilor dupa eliminarea din Cupa UEFA si a fost la zece minute de o surpriza in fata Stelei, care venea, de asemenea, dupa un deznodamânt nefericit in semifinalele aceleiasi competitii.


„Ne avantajeaza faptul ca au jucat 120 de minute si recuperarea lor fizica pâna la ora jocului poate avea de suferit. Speram sa fructificam si pe tabela dezamagirea «bancarilor» ca au pierdut Cupa. Cu Rapid am facut 0-0, iar cu Steaua am pierdut in minutul 80 dintr-un autogol, ambele meciuri fiind programate imediat dupa ce adversarele fusesera eliminate din Cupa UEFA. Acum speram sa nu mai pierdem si sa nu mai luam goluri usoare, pentru a ramâne in joc“, a declarat secretarul general al clubului, Daniel Baloi.


Joaca pe prima speciala


Pe lânga cei 10.000 de euro promisi ca prima de salvare titularilor ultimelor cinci etape, presedintele Marin Condescu incearca sa-i motiveze suplimentar pe „panduri“ pentru acest meci. Fotbalistii lui Nicolae Ungureanu vor juca in Cotroceni pe o prima speciala, peste valoarea obisnuita in cazul unei victorii de 750 de euro. Banii nu sunt insa intotdeauna suficienti pentru o victorie daca jucatorii nu pun si suflet pe teren. „Noi afara jucam bine. Am facut meciuri bune in unele deplasari, dar n-am avut, din pacate, noroc. Si la Vaslui, si cu Steaua am jucat bine. Acum, dupa doua esecuri, ar fi timpul sa vina si un rezultat bun. Baietii vor avea o prima speciala, cea de 10.000 de euro, de obiectiv. Banii trebuie sa-i motiveze indeajuns numai ei sa joace. Dar mai e nevoie sa mai puna si suflet. Sunt meciuri pe care le câstigi cu sufletul, iar salvarea trebuie facuta pentru gorjeni, pentru suporteri, nu neaparat pentru bani“, a declarat Baloi.


Vranjkovic, lasat acasa


Bosniacul Vojislav Vranjkovic nu face parte din lotul „pandurilor“ pentru jocul cu FC National, deoarece este plecat din tara de aproximativ doua saptamâni. Vranjkovic a parasit România dupa partida de la Vaslui pentru ca ii expirau viza si pasaportul, urmând sa revina in tara in cursul zilei de astazi. Sârbul Perisic acuza dureri la spate si este incert, iar Vancea este suspendat. In schimb, in atentia lui Ungureanu au revenit Scarlatache si Dragomir, care si-au ispasit etapa de suspendare cu FC Arges.


Au incredere in Tudor


Delegarea bucuresteanului Alexandru Tudor la jocul din Cotroceni nu-i ingrijoreaza pe oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu, care au incredere ca acesta se va achita cu brio de sarcini. „Tudor e un arbitru FIFA foarte bun si nu conteaza ca este din Bucuresti. E unul din cei mai buni arbitri români si avem incredere in el“, a precizat secretarul general, Daniel Baloi. Oltenii au mai fost „fluierati“ de Tudor in acest retur, in victoria 2-1 de pe „Municipal“, cu FCM Bacau. Dupa o prima repriza cu decizii contradictorii, majoritatea in defavoarea gazdelor, „fluierasul“ bucurestean si-a revenit dupa pauza si a condus impartial jocul, gorjenii obtinând primul succes din acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS