13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFilip vrea la Antiquera

Filip vrea la Antiquera

Dupa ce au obtinut cu Energia Pandurii cea mai mare performanta a sportului de echipa din Gorj, calificarea in cupele europene, handbalistii lui Liviu Andries au intrat in atentia cluburilor din tara si din strainatate. Marian Filip, liderul „pandurilor“, este ofertat de o formatie din campionatul spaniol, Antiquera, iar Ionut Mazilu a intrat in atentia lui Dinamo Bucuresti. Desi se afla sub contract cu Energia Pandurii, cei doi se gândesc sa dea curs ofertelor pentru ca sunt superioare din punct de vedere financiar fata de ce li se ofera la Târgu Jiu. Pentru a-i pastra in lot, presedintele sectiei de handbal, Gore Popescu, este dispus sa se aseze la masa tratativelor si sa reevalueze contractele tuturor componentilor lotului, nu numai pe cele ale lui Mazilu si Filip, in limitele bugetului de 400.000 de euro alocat pentru acest an.


„Suta la suta plec“


Energia Pandurii spera sa-l convinga pe Filip sa ramâna la Târgu Jiu, cu toate ca acesta este hotarât sa incerce o experienta in Peninsula Iberica. Daca gruparea gorjeana nu poate oferi un contract mai mare de 2.000 de euro pe luna pentru Filip, spaniolii i-au promis interului de la Pandurii 6.000 de euro pe luna. „Sunt foarte hotarât sa plec. Practic, in acest moment nu exista nici o sansa sa mai ramân la Târgu Jiu. Deocamdata, conducerea vad ca nu prea vrea sa ma inteleaga. Echipa se numeste Antiquera Malaga si este nou-promovata in prima liga din Spania. Este bine pentru mine ca ma doreste foarte mult antrenorul. Eu sunt decis 100% sa dau curs acestei oferte. Daca nu ajungem la nici un acord, probabil ca o sa platesc clauza de reziliere destul de mare, de 15.000 de euro“, a declarat Filip.


Acesta considera ca si-a facut datoria fata de Energia Pandurii, dar oficialii gorjeni nu si-au respectat intocmai promisiunile fata de el. Antrenorul Liviu Andries spera insa ca Filip va reveni la sentimente mai bune fata de echipa si se va putea baza pe el si in sezonul urmator.


Gorjean de origine, internationalul de tineret Ionut Mazilu a fost si el ofertat de echipa lui Lascar Pana, Dinamo Bucuresti. „Am contract pe viata cu Pandurii, dar as pleca daca oferta lui Dinamo este mai buna“, a sustinut Mazilu.


Truica, Varady si Surducan, tintele „pandurilor“


Energia Pandurii mai are un joc de disputat, mâine, la Resita, singurul obiectiv fiind adjudecarea de catre Filip a titlului de golgheter al Ligii Nationale. Marian Filip se afla la trei goluri in urma ploiesteanului Ionut Georgescu, avantajul acestuia fiind obtinut la Târgu Jiu. „Mai vrem un meci, astept sa se termine campionatul, desi pot sa spun ca s-a terminat. Eu si Georgescu jucam pe posturi diferite, a avut mai multe ocazii decât mine, eu am fost si tinut om la om in mai multe momente in jocul direct. Mai este un meci si are doar trei goluri in fata mea. Important este ca echipa a ajuns pe locul patru si este in cupele europene dupa un parcurs foarte bun. Nimeni nu se astepta la lucrul acesta“, a pus Filip interesul echipei inaintea celui personal.


Conducerea gorjenilor a luat in calcul varianta despartirii de Filip si intentioneaza sa-l aduca la Târgu Jiu pe Surducan, handbalist ce a evoluat la Minaur Baia Mare. Truica si Varady de la Romvag Caracal, respectiv Minaur sunt alte tinte ale oltenilor, toti trei fiind la un moment dat colegi la Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS