15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFinala retrogradarii

Finala retrogradarii

Daca meciul cu Steaua de aseara nu conta decât in planul imaginii pentru „panduri“, jocul de la Vaslui este important pentru existenta celor doua echipe in primul esalon.


Partida cu moldovenii lui Porumboiu este considerata de olteni o adevarata finala a evitarii retrogradarii care, cu siguranta, va avea un cuvânt greu de spus in ierarhia finala, dar nu decisiv. „Pandurii“ evolueaza cu trac, sunt incapabili sa dea o pasa de doi metri pe teren propriu, insa promit un joc bun la Vaslui, unde presiunea este mai mare pe umerii gazdelor. Ungureanu vede o finala in meciul de la Vaslui, dar o finala care nu da automat verdictul retrogradarii. „Meciul de la Vaslui poate fi considerat o finala de evitare a retrogradarii, insa eu am spus ca retrogradatele ar putea sa se stie abia in ultima etapa“, a afirmat Ungureanu.


Putini dintre jucatorii echipei Pandurii mai cred cu adevarat in salvarea de la retrogradare, desi matematic sanse exista, iar aportul fotbalistilor la materializarea acestora este decisiv. Poate ca Divizia A este o palarie prea mare pentru jucatorii lui Nae Ungureanu, dar acestia au ocazia sa-si salveze onorabil, pe final de campionat, un palmares in care deocamdata sta scris, promovarea echipei Pandurii in Divizia A.


„Rosu“ sta si el la mâna fotbalistilor sai si le cere acestora sa se dispenseze de trac pentru ca valoarea lor nu este corespunzatoare locului actual din clasament. „De ce sa nu aiba moral baietii? La urma urmei este sansa lor. Nu numai pe mine ma va afecta aceasta retrogradare, ci si pe ei. Va fi o pata neagra in palmaresul lor individual. Acum depinde de cum se mobilizeaza, cum reusesc sa treaca peste acest trac. Inca este un trac la echipa si lipsa de incredere in fortele proprii, dar eu spun ca nu avem un lot chiar de locul pe care-l ocupam“, a declarat Ungureanu.


Buta: „Vom juca 11 contra 13“


Daca tehnicianul „pandurilor“ nu se teme de un arbitraj ostil la Vaslui, jucatorii sai nu au mare incredere in „fluierasi“. „Nu mi-e teama de un arbitraj ostil la Vaslui pentru ca mai ostil decât a fost cel cu Jiul Petrosani nu poate fi“, sustine „Rosu“, dezamagit de prestatia lui Aurelian Simion. De origine vasluian, Cornel Buta crede ca Pandurii va juca in inferioritate numerica in Moldova. „Eu consider ca vom juca 11 contra 13, daca luam in considerare si arbitrii, si publicul pe care o sa-l aiba Vasluiul. Cred ca arbitrii o sa-i ajute foarte mult“, a afirmat Buta.


„La Vaslui am stat pâna la 12 ani. Nu ma leaga de Vaslui decât parintii mei, care sunt insa din judet, nu din oras. Nu stiu cum voi fi primit pentru ca eu nu am jucat niciodata acolo, ci la Brasov, Bucuresti si Târgu Jiu. La Vaslui n-am avut nici o treaba cu fotbalul“, a adaugat Buta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS