21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIn exil pe malul Dunarii

In exil pe malul Dunarii

Sanctiunea de suspendare a terenului dictata de FRF in urma incidentelor din tur dintre Minerul Motru si Unirea Urziceni a trimis derbiul gorjean al Diviziei B pe malul Dunarii, la Orsova.


Nici o victorie, nici un gol marcat. Acesta este bilantul „minerilor“ in confruntarile ultimilor ani cu „pandurii“, indiferent ca meciurile s-au desfasurat in cupa sau in campionat, la Motru sau la Tirgu Jiu. De cind cele doua echipe au un numitor comun, sponsorul USMO, condus de presedintele Marin Condescu, care este totodata si seful echipei de fotbal din Tirgu Jiu, dezonadamintul derbiurilor gorjene a fost acelasi – victorie pentru elevii lui Sandoi. In ultimul sezon, cele doua grupari s-au intilnit de trei ori, de doua ori in campionat si o data in Cupa României, scorul fiind acelasi, 2-0 in favoarea tirgujienilor. Traditia ultimului sezon a fost incalcata in acest campionat, cind „pandurii“ au administrat un sec 4-0 „minerilor“. Daca rezultatul final a fost tot timpul in favoarea candidatei la promovare, in teren lucrurile nu au stat intotdeauna asa. Infruntarile gorjene au fost mereu tensionate pe teren, iar arbitrii au aratat numeroase cartonase galbene si rosii si in afara terenului, jucatorii platindu-si polite la vestiare sau pe tunelul de acces.


Si de aceasta data, favorita este formatia lui Sandoi, recomandata de valoarea superioara, de forma buna in care se afla, de terenul neutru si de absentele din lotul motrenilor. Buburuz nu poate apela la Amzucu si B. Popescu, suspendati, in timp ce Nueleanu este in recuperare dupa operatia de menisc. La Pandurii, absentele lui Vintilescu, Arcanu, Nica si Scarlat, toti accidentati, pot fi suplinite cu brio de colegi, asa cum au demonstrat in prima etapa cu CS Otopeni. Fata de meciul precedent, Sandoi mai are la dispozitie inca doi jucatori, Bertea si Stefan, reveniti dupa o suspendare.


„Imi doresc cele trei puncte, care ne-ar mentine in continuare cu sanse la promovare. In acest retur de campionat sintem mai pregatiti ca niciodata“, sustine, increzator, Sandoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS