26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Flash

CN lupte libere

Rezultate foarte bune pentru olteni

Desfasurata pe parcursul a trei zile, prima etapa a CN de lupte pentru echipele de juniori a adus la Tirgu Jiu peste 200 de sportivi si sportive. Echipa mixta gorjeana constituita din luptatorii de la CSM Pandurii si CSS Tirgu Jiu s-a situat la finalul acestei prime etape pe locul II, dupa CSS Constructorul Hunedoara. Pe urmatoarele patru pozitii s-au clasat, in ordine, LPS Oradea, CS Rapid Bucuresti, CS Muresul – CS Reghin si CSS Zalau. La ocuparea acestei pozitii fruntase a echipei gorjene si-au adus contributia Ovidiu Stana, care a ocupat locul I la categoria 120 kg, Florin Sirbu – locul II la categoria 84 kg, Cristian Popa – locul II la categoria 60 kg, dar si Adrian Staicu – 55 kg, Dragos Fulger – 65 kg si Gabriel Serbanica – 74 kg, cu totii clasindu-se pe primele sase locuri. Competitia feminina a fost dominata de junioarele de la CSM – CSS Electroputere Craiova, care s-au situat pe prima pozitie, ajutate fiind si de gorjeanca Diana Galetan, care a ocupat locul I la categoria 44 kg. Cum antrenorii gorjeni nu au avut suficiente fete pentru a inscrie o formatie completa in concurs, i-au permis Dianei sa concureze pentru CSM – CSS Electroputere Craiova. O alta gorjeanca de la Minerul Motru, Claudia Socolescu, s-a clasat pe locul I la categoria 55 kg. Echipa CSM – CSS Electroputere, formata din Cristina Predan (44 kg), Monalisa Lepadatu (48 kg), Laura Nederu (51 kg), Daniela Ganeseanu (55 kg), Nicoleta Starcu (63 kg), Geta Buliga (67 kg) si Mihaela Popa (72 kg) a ocupat locul intii, cu un total de 59 de puncte, devansind echipele CS Rapid – CSS 5 Bucuresti si CSS Resita.

Box

Diaconu ramine neinvins

Pugilistul roman Adrian Diaconu, legitimat la clubul canadian Interbox, l-a invins prin KO in prima repriza, dupa un minut si 29 de secunde, pe boxerul american Ron Johnson, in cadrul unei gale desfasurate la sfirsitul saptaminii trecute la Grandby. Diaconu a inregistrat astfel a zecea victorie din tot atitea meciuri disputate la categoria supermijlocie. Adrian Diaconu a inceput meciul cu o serie de lovituri rapide, care l-au pus in genunchi pe Johnson. „Sigur pe el, un minut mai tirziu, Diaconu l-a lovit cu stinga pe Johnson si l-a anihilat“, a scris site-ul „fightnews.com“. Pugilistul roman, coleg cu Leonard Doroftei la clubul Interbox, a obtinut a cincea victorie prin KO. Diaconu va mai boxa pe 5 aprilie, la Leipzig, si pe 17 mai, in cadrul galei unde se vor intilni Leonard Doroftei si Paul Spadafora, pentru unificarea titlului mondial la categoria semiusoara, versiunile WBA si IBF.

Atletism, Cupa Europei

Ioan Oprea a obtinut medalia de bronz

Atletul roman Ioan Oprea a obtinut, la sfirsitul saptaminii trecute, medalia de bronz in proba de aruncare a discului, in cadrul Cupei Europei la aruncari lungi, care se desfasoara la Gioia Tauro (Italia). Oprea a realizat o performanta de 62,69 metri. Romanul a fost devansat de estonianul Gerd Kanter (64,17 metri) si de spaniolul Mario Pestano (63, 71 metri).

Atletism, CM de sala

Gabriela Szabo nu va participa

Campioana olimpica la 5.000 de metri, Gabriela Szabo, va lipsi de la Campionatele Mondiale de sala de la Birmingham, din cauza unei accidentari la coapsa. „Szabo are o ruptura musculara la coapsa piciorului drept si nu poate participa la aceasta competitie. Este foarte dezamagita, pentru ca probabil accidentarea o va obliga sa rateze intreg sezonul de sala“, a spus antrenorul lui Szabo, Szolt Gyongyossy. Gyongyossy a mai spus ca Szabo s-a intors deja in Romania, unde va sta doua sau trei saptamani pentru recuperare. Szabo nu este singurul nume de rasunet care va lipsi de la Birmingham din cauza accidentarilor sau a altor probleme de sanatate. Maurice Greene, campion olimpic la 100 m, si Andre Bucher, campion mondial la 800 m, se aduga listei absentilor. Campionatele mondiale de sala de la Birmingham vor avea loc intre 14 si 16 martie.

Turneul de tenis de la Dubai

Federer s-a impus in finala

Roger Federer si-a respectat statutul de principal favorit al turneului de la Dubai, invingindu-l in finala competitiei pe veteranul Jiri Novak. Elvetianul, in forma mare, s-a impus cu 6-1, 7-6 (2) in fata jucatorului ceh, cap de serie numarul 3. Primul set a fost mult mai strins decit o sugereaza scorul, Novak opunind o rezistenta indirjita in aproape fiecare schimb de mingi. In setul secund, dupa ce Novak si-a cistigat serviciul in primul ghem, a urmat o serie de patru breakuri consecutive. Federer a irosit doua sanse importante de break, la 3-3 si la 5-5. Elvetianul a preluat insa controlul in tie-break, cistigind ultimele 6 puncte consecutive. Victoria este cu atit mai dulce pentru Federer, cu cit anul trecut, fostul director al turneului de la Dubai i-a retras premiul pentru calificarea in turul al doilea si onorariul pentru prezenta, acuzindu-l de pasivitate in meciul pierdut in turul secund contra lui Rainer Schuettler.

Turneul de tenis de la Acapulco

Calleri sarbatoreste primul titlu

Argentinianul Agustin Calleri a cistigat primul sau titlu ATP, invingindu-l pe mult mai cunoscutul sau compatriot Mariano Zabaleta in finala Openului mexican de la Acapulco. Calleri, care are 26 de ani, s-a impus cu 7-5, 3-6, 6-3. „Este o senzatie minunata, mai ales dupa ce am trecut prin emotii mari in ultimul ghem. Stiam ca este obosit si am incercat sa-l alerg si sa-l obosesc“, a spus Calleri. In ziua precedenta, Zabaleta cistigase in trei seturi foarte dure in fata triplului campion de la Roland Garros, Gustavo Kuerten. Pina la finala, Calleri nu a pierdut nici un set, desi a fost nevoit sa depaseasca adversari precum al treilea favorit, Gaston Gaudio, fostul lider mondial Marcelo Rios si Felix Mantila, spaniolul care il eliminase pe primul favorit Carlos Moya. A fost a doua finala din cariera lui Calleri, dupa cea pierduta in 2002, la Buenos Aires, in fata lui Nicolas Massu. Zabaleta s-a aflat la a cincea finala din cariera, el pierzind 3 din precedentele 4. Singurul lui titlu a fost obtinut in 1998, la Bogota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS