22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii, ameninţaţi cu pierderea locului de muncă

Profesorii, ameninţaţi cu pierderea locului de muncă

Peste 5.000 de elevi din judeţul Gorj vor susţine examenul de bacalaureat în condiţii normale în cele 32 de centre de evaluare.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, elevii vor susţine probele la competenţele lingvistice. Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a spus că toţi profesorii responsabili de buna desfăşurare a examenului de bacalaureat sunt prezenţi la datorie. „La nivelul judeţului există aproximativ 6.000 de cadre didactice. Jumătate dintre acestea hotărâseră să facă grevă generală, dar între timp s-au mai răzgândit. Profesorii au început examenul în cele 32 de centre de evaluare. Toată săptămâna se vor desfăşura probele audio şi apoi cea scrisă şi cea orală. Sperăm să fie bine“, a precizat Camelia Bibere.

Bac la spital

În această sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Gorj există un singur caz special: „Avem o fată, elevă în clasa a XII-a la Colegiul «Virgil Madgearu», care este internată la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Adolescenta a fost victima unui accident rutier şi a suferit leziuni în zona bazinului. Nu se poate deplasa, aşa că am solicitat ministerului ca ea să susţină examenul în spital“, a adăugat Camelia Bibere.

Mulţi dascăli au renunţat la grevă din cauza presiunilor

Chiar dacă mulţi dascăli au renunţat la greva generală, liderii de sindicat susţin că aceştia vor participa la mitingul organizat în centrul oraşului Târgu Jiu, în faţa Prefecturii Gorj. Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI), Florinela Ponta, a declarat că foarte mulţi profesori au fost ameninţaţi de directorii pedelişti să nu înceteze activitatea. „S-au făcut şi se fac presiuni în şcoli. Ştiu că există profesori care sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă fac grevă şi asta se întâmplă peste tot în ţară. Noi nu putem obliga pe oameni nici să intre în grevă, nici să nu intre. Fiecare alege ce vrea să facă. Profesorii care sunt mulţumiţi de măsuri să îşi facă orele, iar cei care sunt nemulţumiţi să vină în Piaţa Prefecturii, la mitingul ce va fi organizat pe 2 iunie. Sperăm să participe circa o mie de cadre didactice“, a spus Florinela Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII