14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Trezirea!

Poli Iaşi – Universitatea 1-0. Încă un joc slab făcut în deplasare, încă un rezultat supărător. Craiova a avut şi neşansă, mai ales la începutul reprizei a doua, când Mihai Costea a trimis în transversală din zece metri, cu poarta  goală! Au mai fost şi alte câteva sclipiri ale oltenilor, dar, în general vorbind, cam fiecare jucător a evoluat pe limba lui. Pe româneşte spus, oltenii lui Mogoşanu au jucat destul de haotic, nu se vede că ar fi o disciplină tactică în teren. La Iaşi, n-am sesizat din partea formaţiei-fanion că ar exista pe teren o ECHIPĂ care să respecte sarcinile unui joc de fotbal. În prima repriză ar fi putut să fie cel puţin 3-0, oltenii jucând chiar slab. Repriza a doua a început cu altă Universitate, hotărâtă să mişte tabela de marcaj, cu Trică, jucător care are experienţă şi impulsionează jocul cât poate la 33 de ani, dar vedetele, fraţii Costea, nu au reuşit să bage mingea în aţe, cum se spune. Am vorbit despre ratarea monumentală a mezinului Costea, dar n-am să-l desfiinţez pe tânărul Bărboianu la faza care a adus golul victorios al gazdelor. Se întâmplă şi la case mai mari. Nu Bărboianu a pierdut meciul de la Iaşi… Altfel, n-am înţeles, de exemplu, ce se întâmplă cu Wobay. De ce un fotbalist de valoarea lui este marginalizat, cine îl ţine pe tuşă? I se pregăteşte şi lui ceva de genul Andrei Ionescu, Cosmin Gîngioveanu, Mircea Bornescu?
Sâmbătă vine Rapidul peste noi. Putem spera la o victorie doar cu altă abordare tactică a jocului şi cu un public ca în vremurile bune? E suficient? Nu cred. Universitatea are probleme de fond, asta-i clar. Că, dacă vom continua doar cu declaraţii sforăitoare („Craiova are cel mai bun lot din România“, bla, bla) atunci iarăşi ne vom „bate“ pentru cupele europene o veşnicie!
Pandurii – CFR Cluj 1-0. Am văzut o cu totul altă abordare a unui joc de către un antrenor care şi-a atins scopul. Cîrţu a jucat pragmatic şi a pregătit meciul ţinând cont de ce jucători dispune în lot, de valoarea acestora. Şi a reuşit să-i pună la punct pe cei de la CFR Cluj, o echipă cu multe valori, cu mulţi bani investiţi. „Sorinaccio“ ştie însă lecţia de fotbal care trebuie aplicată în faţa unui adversar de talie europeană şi a luat trei puncte. Sigur, a avut şi puţină şansă, mai ales la 0-0, dar, am mai spus-o, fără şansă nu prea faci nimic în viaţă. Clujul încearcă să redevină echipa puternică de acum doi ani, dar are destule probleme, mai ales în defensivă. După acest meci, n-ar fi excluse unele schimbări pe la CFR Cluj. Să vedem, să nu fie vorba de zvonuri. De altfel, şi prin urbea Băniei se zice că ar urma iarăşi nişte numiri. La Universitatea Craiova, la un anumit nivel, s-ar impune schimbări…
Etapa a 6-a a consemnat şi o surpriză, Dinamo – Oţelul 0-1. Buturuga mică a răsturnat caru’ mare! Cam aşa s-ar putea scrie despre eşecul „câinilor roşii“ în „Ştefan cel Mare“.
Restul rezultatelor? Normale, inclusiv meciurile de la Mediaş (Gaz Metan – Steaua 2-4) şi Bistriţa (Gloria – Internaţional Curtea de Argeş 0-1). Sunt tare curios să văd cum va scăpa de retrogradare echipa lui „Tata“ Jean Pădureanu.
În încheiere: felicitări celor de la Gaz Metan CFR Craiova pentru acest 1-0 cu FC Argeş! Să nu se culce însă pe o ureche, aşa cum a făcut Universitatea după meciul cu Gloria Bistriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU