5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiCirculaţie în condiţii de iarnă pe raza judeţului Mehedinţi

Circulaţie în condiţii de iarnă pe raza judeţului Mehedinţi

Pentru deplasări în condiții de siguranţă, având în vedere avertizările meteorologice, polițiștii vă recomandă:
– Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!
– În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajați în depășiri riscante!
– Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!
-Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!
-Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci cănd circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!
– Asigurați-vă că instalația de dezaburire a autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!
– În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!
– În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!
– Pietoni,  luați-vă toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi! Circulați, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceți traversarea străzii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS