14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Pompierii au intervenit la 11 urgenţe medicale, 1 incendiu şi 1 accident rutier în ultimele 24 de ore

Mehedinţi: Pompierii au intervenit la 11 urgenţe medicale, 1 incendiu şi 1 accident rutier în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 11 urgenţe medicale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi pentru acordarea primului-ajutor calificat şi transportarea la UPU, a unei persoane, victimă a unui accident rutier.

Ieri, echiapjul SMURD, din cadrul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin, a intervenit la un accident rutier, produs pe DN6, la ieşire din municipiu spre Orşova, între un autotren şi un autoturism în care se aflau cinci persoane. Informaţiile la 112 au fost transmise de către un pompier, care se afla cu maşina personală, în spatele celor implicate în accident. Datorită faptului că subofiţerul a transmis informaţii complete, la faţa locului nu au mai fost trimise autospeciala cu apă şi spumă şi nici autospeciala de descarcerare, întrucât nu au existat persoane încarcerate şi nici scurgeri de combustibil.
Una dintre cele cinci victime a fost preluată de către echipajul de paramedici SMURD, iar după ce i s-au acordat îngrijirile medicale, tânăra, în vârstă de 27 de ani, a fost transportată la UPU, aceasta având traumatism la unul dintre membre. Celelalte victime au fost transportate la spital cu ambualnţele SAJ.

Seara trecută, la ora 22.00, un echipaj de pompieri, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, a intervenit, pe centura ocolitoare a municipiului – zona Dealul Viilor, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. A ars circa1 ha vegetaţie uscată, ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În perioada 19 – 23 august, pompierii din cadrul Gărzii de intervenţie nr.3 Dubova, vor desfăşura măsuri de asigurare şi supraveghere a zonei de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă pe durata manifestărilor cultural-artistice desfăşurate cu ocazia „Festivalului Banat 2015” ediţia a IV-a, în localitatea Baia Nouă, comuna Dubova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS