8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Tăriceanu îl bate la scor pe Dragnea, dacă PSD-ALDE pun candidat comun pentru alegerile prezidențiale

Dolj: Tăriceanu îl bate la scor pe Dragnea, dacă PSD-ALDE pun candidat comun pentru alegerile prezidențiale

Potrivit unui sondaj realizat în perioada 1-19 martie, numărul doljenilor care vor candidați separați este aproape egal cu al celor care vor candidat comun PSD-ALDE. În situația unui candidat comun, 48% îl vor pe Tăriceanu și doar 8% pe Dragnea. Într-un sondaj propriu al ALDE Dolj, fostul primar Antonie Solomon ar fi în cărți pentru un nou mandat, dacă mâine ar fi alegeri. Solomon a scăpat de problemele cu justiția și poate candida în 2020.
ALDE Dolj a prezentat miercuri rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în perioada 1-19 martie pe un eșantion de 1.000 de persoane cu privire la intenția de vot în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019. Întrebările au fost adresate telefonic, marja de eroare a fiind de 3%. Cetățenii intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE și PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor. Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%.
Totodată, reprezentanții ALDE au amintit și rezultatele unui sondaj realizat de filială cu privire la intenția de vot pentru potențialii candidați la Primăria Craiova la alegerile din 2020. Rezultatele au fost următoarele: Mihai Genoiu (PSD) – 21,02%; Antonie Solomon – 18,22%; Anișoara Stănculescu (ALDE) – 16,85%; Lucian Săuleanu – 13,89%. Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a scăpat marți de dosarul în care era acuzat de infracțiuni de corupție și nu are nici o interdicție pentru a candida la funcția de primar în 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS