16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Autori ai unor furturi de auto, identificați de poliţişti

Craiova: Autori ai unor furturi de auto, identificați de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale i-a identificat pe autorii faptelor de furt a două autoturisme, în persoanele a cinci minori, S. A., de 14 ani, C. A., de 14 ani, R. G., de 15 ani, A. G., de 14 ani și Ș. C., de 16 ani, toți din municipiul Craiova.
Unul dintre autoturisme se afla parcat în cartierul Brazda lui Novac, în parcarea blocului în care locuieşte persoana vătămată, iar cel de-al doilea autoturism era parcat pe strada George Enescu, ambele fiind neasigurate şi având cheile de contact în interiorul acestora.
Primii patru minori au fost internați în Centrul de Primiri în Regim de Urgenta „Rășinari” din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj.
Cele două autoturisme care fac obiectul infracţiunilor de furt au fost restituite persoanelor vătămate.
În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, dosarele urmând să fie înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propuneri corespunzătoare.

Recomandări pentru reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt de şi din autoturisme:
– Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.
– Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi (chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
– Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special în cazul femeilor), acţionati sistemul de închidere a uşilor. Astfel veţi evita să fiţi deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii.
– Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri în torpedou.
– Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.
– Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi iluminate.
– Parcaţi întotdeauna maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.
– Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.
– În cazul în care constataţi că s-a comis un furt nu umblaţi în maşină, ci sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

În situaţia în care, în parcarea unui centru comercial, vă găsiţi autoturismul cu una dintre anvelope dezumflate, vă recomandăm:
– Fiţi atenţi la persoanele care ar putea încerca să vă distragă atenţia în scopul de a sustrage bunuri din autoturismul dumneavoastră !
– Nu lăsati cheile în contact sau obiecte de valoare (genti, borsete, telefoane mobile, laptopuri, etc.) la vedere şi asigurați autoturismul, chiar dacă lipsiți doar câteva minute !
– După ce scoateţi din portbagaj roata de rezervă şi uneltele necesare, închideţi portierele şi portbagajul, înainte de a începe operaţiunea de schimbare a roţii!
În cazul în care aţi fost victima sau martorul săvârşirii unei infracţiuni de furt din autoturisme, nu atingeţi autoturismul și apelaţi telefonic numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie !

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS