12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScade producția de energie la CEO

Scade producția de energie la CEO

Scade producția de energie la CEO. Complexul Energetic Oltenia(CEO) produce mai puțină energie electrică. În ultimele zile, termocentralele din Oltenia au produs mai puțin curent electric. Sistemul Energetic Național s-a axat mai mult pe energia nucleară, care a funcționat din plin. Este resimțită lipsa apei din lacuri, motiv pentru care s-a redus și activitatea hidrocentralelor.

În momentul de față, Complexul Energetic Oltenia are pornite numai 5 blocuri energetice. Sunt în funcțiune două grupuri energetice la Termocentrala de la Rovinari, și câte unul la Turceni, Ișalnița și Craiova 2. La Termocentrala de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 3 și 6. La Termocentrala de la Turceni este pornit grupul energetic numărul 7.

De asemenea, la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița produce curent electric blocul energetic numărul 7, iar la Sucursala Craiova 2 este pornit blocul energetic numărul 1. Energia pe bază de cărbune coborâse duminică pe locul al cincilea în rândul producătorilor de curent electric din România. Producția la nivelul Complexului Energetic Oltenia este de 900 de MWh, iar livrările de numai 800 de MWh. 

Scade producția de energie la CEO. Au mai puțin cărbune 

Complexul Energetic Oltenia a redus cantitatea de energie electrică produsă pentru că nu mai are la dispoziție cea mai mare carieră a sa. Este vorba de subunitatea minieră de la Roșia-Rovinari. Cariera Minieră a rămas în urmă cu două săptămâni și jumătate fără Acordul de Mediu. În acest sens există o decize a Tribunalului București care a suspendat Acordul de Mediu în urma unei solicitări a Asociației Bankwatch.

Încă nu a fost judecat recursul și Complexul Energetic Oltenia funcționează fără cea mai mare carieră. Aceasta alimentează cu lignit direct din carieră Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Aici a fost oprit un bloc energetic. Este vorba de grupul energetic numărul 4. Se speră ca în cel mai scurt timp unitatea minieră de la Roșia să își reia activitatea și să înceapă să extragă și să furnizeze cărbune. Asta mai ales că la finalul verii va începe activitatea de constituire a stocurilor de cărbune pentru perioada sezonului rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS