21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe soluţii inteligente de monitorizare vor să implementeze în Craiova chinezii de la Huawei

Ce soluţii inteligente de monitorizare vor să implementeze în Craiova chinezii de la Huawei

Chinezii de la Huawei, la prima rundă de discuţii cu reprezentanţii Primăriei Craiova

Chinezii de la Huawei sosiţi, luni, în Craiova, pentru a prezenta autorităţilor locale cele mai noi tehnologii în materie de Smart City şi Safe City, au părăsit ieri oraşul cu o impresie bună şi cu promisiunea că vor reveni, după cum a menţionat Corneliu Stănescu, secretarul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România – China. Acesta a fost cel care a însoţit peste tot prin Bănie delegaţia Huawei România şi Huawei Europa, el fiind şi cel care a precizat, pentru GdS, că reprezentanţii companiei asiatice, un gigant în materie de telecomunicaţii, şi-au manifestat intenţia de a implementa în Craiova soluţiile inteligente dezvoltate de Huawei în materie de camere de luat vederi.
„Cei de la Huawei au plecat de la Craiova cu o impresie bună, legat de ceea ce au văzut aici. Au spus că oraşul stă bine din punct de vedere al siguranţei şi le-au plăcut cele două dispecerate de monitorizare ale Poliţiei Locale, cel de pe Amaradia, unde se văd imaginile de pe camerele video amplasate pe bulevarde, şi cel din cartierul 1 Mai, unde sunt transmise imaginile din Parcul «Romanescu». Apropo de parc, l-au vizitat şi le-a plăcut, iar despre camerele video au spus că sunt ok în ceea ce priveşte imaginile transmise. Au zis însă că este foarte dificil să urmăreşti nonstop toate imaginile transmise de ele, ochiul uman oboseşte, aşa că soluţia ar fi amplasarea unor camere inteligente. Şi nu vorbesc doar de cele din parc, ci şi de cele din oraş. O cameră inteligentă se mişcă în funcţie de ceea ce se întâmplă în zonă, îşi schimbă singură poziţia, face zum, îţi arată, spre exemplu, dacă o maşină aflată în trafic depăşeşte axul drumului, staţionează prea mult sau circulă cu viteză ridicată. Chiar Andrew Watson, expertul în siguranță publică și orașe inteligente prezent la Craiova, s-a declarat mulţumit de ceea ce a văzut în oraş, iar el e un specialist în domeniu, este omul care s-a ocupat de siguranţa Londrei pe perioada Jocurilor Olimpice“, a afirmat Corneliu Stănescu.

Aeroportul Craiova, tentant pentru Huawei

Secretarul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România – China a mai menţionat că reprezentanţii Huawei au vizitat şi stadionul „Ion Oblemenco“, de care au fost foarte impresionaţi, „raportând la ceea ce au mai văzut în ţară şi prin Europa“, dar şi Aeroportul Internaţional Craiova. „La aeroport, cei de la Huawei s-au arătat interesaţi de investiţiile care urmează să se facă aici şi chiar au precizat că vor urmări de acum înainte toate licitaţiile care vor fi lansate de aeroport pe parte de soluţii de siguranţă, de recunoaştere facială şi aşa mai departe. Am înţeles că la o licitaţie deja lansată o să vină şi cu o ofertă“, a mai spus Stănescu. El a dezvăluit că oficialii Huawei vor studia posibilitatea de a implementa în Bănie, într-o zonă din oraş, pe cheltuiala companiei, cele mai noi tehnologii de Smart City şi Safe City, iar dacă soluţiile alese vor da roade, proiectul ar putea fi extins şi în alte zone din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS