14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUcis cu lopata de un minor de 17 ani

Ucis cu lopata de un minor de 17 ani

Bărbatul de 69 de ani a decedat în ambulanţă, până să ajungă la Spitalul de Urgenţă Craiova

Procurorii doljeni au dispus reţinerea unui adolescent de 17 ani, acuzat că a ucis cu mai multe lovituri de lopată un bărbat, de 69 de ani, din comuna doljeană Terpeziţa. Potrivit anchetatorilor, altercaţia dintre cei doi a pornit după ce victima a susţinut că a avut şi are cai mai buni decât ai agresorului.

Potrivit anchetatorilor, Constantin Nuţă, de 69 de ani, din Terpeziţa, a fost ucis duminică, după prânz, la marginea comunei. Duminică dimineaţa, Cătălin P., de 17 ani, a mers împreună cu un bărbat la un bar din localitate, unde au băut câteva beri, iar în jurul orei 12.00 au plecat cu căruţa la un consătean. Acolo se afla şi Constantin Nuţă, cu care minorul ar fi intrat în conflict după ce au mai băut câteva pahare de vin.
„În locuinţa martorului, toţi cei prezenţi au consumat vin până în jurul orei 13.00, când între inculpatul P. Cătălin şi Nuţă Constantin a început o discuţie contradictorie, victima făcând afirmaţii că a avut cai mai buni decât cei ai inculpatului şi intenţionează să cumpere unii mai buni decât cei ai martorului, care se aflau la poartă cu căruţa. Pe fondul acestei discuţii contradictorii, au ieşit în curtea locuinţei, de unde victima a luat o lopată, iar inculpatul s-a înarmat cu un ciomag din căruţă şi au început să-şi adreseze injurii“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
„În aceste împrejurări, inculpatul a plecat în direcţia izlazului comunal, fiind urmat de victimă, care avea lopata asupra sa. La o distanţă de aproximativ 400 de metri de marginea localităţii, inculpatul l-a deposedat pe Nuţă Constantin de lopată şi l-a lovit cu acest obiect în mod repetat la cap şi peste corp, până când acesta a căzut pe sol, în vegetaţia uscată“, au mai stabilit anchetatorii.

Cerere de arestare preventivă pentru omor

Procurorii doljeni au mai reţinut că scandalul a fost auzit de nepoatele bărbatului de 69 de ani, care au dat fuga să vadă ce s-a întâmplat. „Martora şi cele două fiice s-au deplasat la locul conflictului, unde l-au găsit pe inculpatul P. Cătălin, care se afla lângă victima ce era căzută pe sol şi prezenta sânge în zona capului. Martorele au observat lopata folosită la agresiune, ce prezenta pete de sânge, în apropierea inculpatului, care, imediat, a plecat pe izlazul comunal către casele de la marginea satului“, au mai precizat anchetatorii.
Bărbatul bătut a fost dus acasă cu o căruţă, iar de acolo a fost preluat de o ambulanţă, însă în drum spre Spitalul de Urgenţă Craiova a decedat.
Ulterior, adolescentul a plecat într-o localitate învecinată, iar luni s-a întors la Terpeziţa, de unde a şi fost ridicat de poliţişti. În faţa oamenilor legii, el a recunoscut comiterea faptei şi a precizat că a fost alergat de bărbatul de 69 de ani pe o distanţă de câteva sute de metri, dar şi că Nuţă a aruncat cu lopata după el şi l-a lovit peste picioare. „În urma recepţionării acestei lovituri, a căzut pe sol, după care s-a ridicat, a luat în mână lopata şi l-a lovit în mod repetat la cap şi peste tot corpul pe Nuţă Constantin până când acesta a căzut pe sol“, au reţinut anchetatorii.
Luni seară, după ce a fost audiat de procurorul de caz, băiatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS