12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat la domiciliu pentru incendierea unui BMW

Arestat la domiciliu pentru incendierea unui BMW

Pompierii doljeni au intervenit cu o autospecială, însă BMW-ul a ars aproape în totalitate

Magistrații de la Judecătoria Caiova au dispus, sâmbătă seară, arestarea la domiciliu a unui tânăr de 23 de ani, din Melinești, acuzat că a incendiut un BMW parcat pe o stradă din municipiul Craiova.
Autoturismul BMW, proprietatea unei femei de 33 de ani, a fost incendiat în nopatea de joi spre vineri, pe o stradă din cartierul craiovean George Enescu. Pompierii doljeni au intervenit la faţa locului, însă nu au mai putut salva nimic. „Maşina a ars în proporţie de 90%, iar în interiorul acesteia se aflau şi documente personale. Primele cercetări arată că incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a unei surse de aprindere pentru generarea acestuia“, au declarat pentru GdS reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.
La rândul lor, polițiștii doljeni au explicat, vineri, că au întocmit un dosar penal pentru distrugere prin incendiere, dar și că se fac cercetări pentru aflarea autorului. Acesta a fost identificat în cursul zilei de sâmbătă, când a și fost reținut pe o perioadă de 24 de ore. Este vorba de Marian Mihăiță Buliga, de 23 de ani, domiciliat în comuna doljeană Melinești. „Un colectiv de poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova l-a identificat, prins şi reţinut pentru 24 de ore pe autorul distrugerii prin incendiere a unui autoturism, faptă săvâșită în noaptea de 14/15 decembrie, în cartierul George Enescu. Prejudiciul estimat de partea vătămată este de aproximativ 60.000 de euro“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că tânărul a incendiat autoturismul BMW pentru a se răzbuna pe proprietară, care îi datora o sumă de bani.
Tot sâmbătă, tânărul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii craioveni nu au fost de acord cu solicitarea procurorilor. În schimb, instanța a dispus arestarea la domiciliu a suspectului. „Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Buliga Mihăiță Marian. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Buliga Mihăiță Marian pe o durată de 30 zile, de la data de 16.12.2017 până la data de 14.01.2018 inclusiv“, se arată în hotărârea instanței, care poate fi contestată de inculpat și procurori. Instanța a mai dispus ca incupatul să nu comunice cu persoana vătămată și cu martorii din dosar.

Amendă penală pentru că a condus băut

În urmă cu câteva luni, în iunie, Marian Mihăiță Buliga a fost condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost trimis în judecată în octombrie 2016, iar în februarie, anul acesta, după ce și-a recunoscut fapta, Judecătoria Craiova a dispus să achite o amendă penală de 3.600 de lei. Procurorii au formulat apel, iar în iunie, Curtea de Apel Craiova a dispus ca inculpatul să achite o amendă penală de 5.400 de lei. În plus, instanța i-a interzis tânărului să conducă autovehicule timp de doi ani.
Potrivit Codului Penal, distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparținând altuia se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă. Dacă distrugerea unui bun este săvârşită prin incendiere sau explozie, pedeapsa este închisoarea de la doi la șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS