10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO elevă de 17 ani de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, diagnosticată cu cancer: Irina are nevoie de ajutor

O elevă de 17 ani de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, diagnosticată cu cancer: Irina are nevoie de ajutor

Irina Cerăt Naidin îşi poate recăpăta şansa la viaţă în Franţa
Irina Cerăt Naidin îşi poate recăpăta şansa la viaţă în Franţa

Irina Cerăt Naidin are 17 ani, este elevă la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, iar începutul acestei luni i-a adus o veste cruntă. După ce, în urmă cu câteva luni, a început să simtă dureri în partea dreaptă, la nivelul coastelor, adolescenta a fost diagnosticată, pe 2 noiembrie, la SJU Craiova, cu o tumoră malignă. De atunci a stat numai prin spitale, alături de părinţii ei, însă şi medicii de la Bucureşti i-au confirmat boala nemiloasă. 

Părinţii Irinei au început lupta grea pentru salvarea fiicei lor. S-au interesat prin toate mijloacele unde ar putea găsi cei mai buni medici care să îi ajute să îşi ţină unicul copil în viaţă. Secătuită de putere, Elena Cerăt, mama Irinei, vorbeşte aproape şoptit şi plânge neîncetat când vorbeşte despre chinul prin care trece fata ei. „De câteva luni, cam de prin martie, a început să aibă o durere în zona coastelor, în partea dreaptă. Dar nu o ţinea durerea permanent. O durea o dată pe lună, cam câteva ore. Însă, de ceva vreme, a început să o doară mai des, cam din două în două săptămâni. Deja nu mai putea să doarmă noaptea de dureri. Am fost cu ea la doctor. Mi s-a spus prima dată că poate are coloana strâmbă şi să încercăm să facem kinetoterapie. A făcut, iar la a doua şedinţă i s-a umflat exact acolo unde o durea. Atunci m-am alarmat foarte tare şi nu am mai lăsat-o să se ducă la kinetoterapie. Am vrut să îi fac RMN şi mi s-a spus că numai toracic nu se poate face şi că nu are rost să o radieze toată că poate e doar un junghi. Apoi ne-am dus la un chirurg de la Spitalul nr. 1 şi acolo mi-au zis să fac programare pentru un computer tomograf. Ne-au programat să o interneze pe 1 noiembrie, iar pe 2 noiembrie i-au făcut CT-ul. M-a chemat medicul şi mi-a zis să stau liniştită că poate să fie obosită fata. După ce a văzut rezultatul, medicul mi-a zis că îi pare rău pentru vestea pe care mi-o dă, dar nu e obosită, ci are o tumoră malignă care trebuie operată urgent. M-am speriat, nu am vrut să o operez aici. Am cerut CD-ul cu rezultatul şi am plecat la Bucureşti pentru alte investigaţii. Acolo i-am făcut din nou CT-ul cu soluţie de contrast, pentru că aici nu îi făcuseră aşa, ca să vadă dacă are afectate şi alte organe. Slavă Domnului că deocamdată este localizată doar acolo! Apoi i-au făcut biopsia, care a arătat că este vorba despre o tumoră malignă. Ne-au spus că sarcomul acesta este foarte rar şi foarte agresiv la adolescenţi“, a spus plângând femeia.
Irina îşi poate recăpăta şansa la viaţă în Franţa. Însă, îngrijirile şi operaţia de care are nevoie sunt scumpe, iar părinţii cer ajutorul oamenilor. „Urmează să plecăm marţi în Franţa. Medicii de acolo au fost singurii care ne-au garantat că operaţia va reuşi. O să stăm acolo şase luni pentru chimioterapie, după care va urma o intervenţie chirurgicală ce va fi foarte grea pentru că trebuie să îi decupeze din coaste, iar o coastă este posibil să i-o scoată definitiv. Pentru cele șase luni trebuie să avem 75.000, apoi toate costurile se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Ea este foarte optimistă, mi-a zis că se va face bine şi că se va întoarce acasă“, a mai spus mama fetei.

Cum puteţi ajuta

Oamenii care vor să o ajute pe Irina pot depune orice sumă de bani în unul dintre conturile următoare:
RO66BRDE441SV15372824410 – cont în euro
RO70BRDE441SV15372744410 – cont în lei
Titularul acestor conturi este Cerăt Naidin Elena Viorica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS