22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat din Filiași, tăiat cu o sabie în Craiova

Bărbat din Filiași, tăiat cu o sabie în Craiova

În decembrie, anul trecut, un craiovean de 20 de ani a fost înjunghiat mortal în urma unei altercații izbucnite în apropierea pieței din cartierul Craiovița Nouă
În decembrie, anul trecut, un craiovean de 20 de ani a fost înjunghiat mortal în urma unei altercații izbucnite în apropierea pieței din cartierul Craiovița Nouă

Un tânăr de 28 de ani, din Filiași, a fost înjunghiat în urma unui scandal izbucnit în dimineața zilei de sâmbătă, în apropierea unui club de pe strada Vlad Țepeș din municipiul Craiova.
Un cititor GdS a sesizat faptul că mai multe persoane de etnie romă s-au încăierat sâmbătă dimineața, pe strada Vlad Țepeș, în conflict fiind folosite cuțite și săbii. Informația a fost confirmată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului(IPJ) Dolj, care spun însă că nu pot oferi prea multe amănunte, mai ales că victima nu a depus, deocamdată, plângere.
„În data de 13.05.2017, în jurul orei 5.30, o patrulă de siguranță publică compusă din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Vlad Țepeș din localitate, se află un bărbat agresat fizic. Din verificările efectuate de polițiști, persoana vătămată a fost identificată ca fiind un bărbat de 28 de ani, din Filiași, județul Dolj, care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să colaboreze cu organele de poliție și nu a dorit să formuleze plângere penală în acest sens“, au precizat polițiștii doljeni.
Victima agresiunii, care a fost înjunghiată în coapsă, a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova, iar după ce a primit primele îngrijiri medicale a fost externată.
Oamenii legii mai spun că au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, dar și că vor continua cercetările pentru „lămurirea cu exactitate a situației de fapt și a tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate în incident“. Trebuie spus că în cazul infracțiunii de lovire sau alte violențe acțiunea penală se pune în mișcare numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Scandaluri cu săbii și cuțite în Craiova

În ultima perioadă, în municipiul Craiova au fost înregistrate mai multe incidente în care au fost folosite cuțite sau săbii. În urma acestor scandaluri, doi craioveni de 19 și 20 de ani au fost înjunghiați mortal.
Astfel, în februarie, anul trecut, în urma unei altercații izbucnite în incinta Casei de Cultură a Studenților Craiova, un craiovean, de 34 de ani, a fost înjunghiat în spate cu un cuțit. Ulterior, polițiștii au stabilit că autorul agresiunii a fost craioveanul Andrei Lazăr, care în prezent este judecat pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Victima agresiunii nu a depus o plângere.
După câteva luni, în dimineața zilei de 2 iulie, în urma unui scandal izbucnit pe strada România Muncitoare, două persoane au fost împușcate. În acest dosar, care este pe rolul Judecătoriei Craiova, au fost puse sub acuzare patru persoane. La începutul lunii noiembrie 2016, în urma unui scandal izbucnit într-un bar de pe strada A.I. Cuza din Craiova, Cristian Vlădescu a fost tăiat cu o sabie. În același scandal a fost rănit și Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc. Acest dosar este încă în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.
În decembrie, același an, un craiovean de 20 de ani a murit înjunghiat în urma unei altercații izbucnite în cartierul Craiovița Nouă. Ulterior, anchetatorii i-au reținut pe fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu, de 20, respectiv 23 de ani, din Craiova. Primul este acuzat de complicitate la omor, iar cel de-al doilea pentru comiterea infracţiunii de omor.
După nici o lună, în dimineața zilei de 16 ianuarie, în urma unui scandal izbucnit pe strada Maramureș din municipiul Craiova, un craiovean de 19 ani a fost înjunghiat mortal de Bogdan Dosoftei, de 21 de ani, domiciliat în comuna doljeană Plenița. Alt tânăr, tot de 19 ani, a fost rănit de același agresor. La sfârșitul lunii februarie, autorul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de omor și lovire sau alte violențe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS