3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCâini incendiați în apropierea adăpostului public din Slatina

Câini incendiați în apropierea adăpostului public din Slatina

Imagini greu de privit au fost postate, luni, pe o rețea de socializare, de o asociație din București care luptă pentru drepturile animalelor, specificându-se faptul că ar fi făcute la poarta adăpostului canin din Slatina și totodată fiind acuzată administrația slătineană de faptul că ar întreține „un lagăr de exterminare“.

Doi câini care, spun iubitorii de animale, ar fi fost legați unul de celălalt și ar fi fost incendiați în Slatina, în vecinătatea adăpostului canin de la Sărăcești, aparținând Primăriei Slatina. Fotografiile terifiante au ajuns pe pagina de Facebook/MDPA Mișcarea Dreptate pentru Animale.
„Am fost acolo, duminică, 30 aprilie, împreună cu alte trei persoane. Am făcut fotografii. Este ceva de neimaginat. Acei câini au fost legați unul de celălalt, unul avea și un picior rupt, probabil i-au torturat înainte. Asta se va vedea la necropsie, pentru că acele cadavre au fost duse la DSVSA pentru autopsie. Noi am sunat imediat și la Poliție, și la DSVSA. Au venit mai întâi patru agenți, după care și ofițerii de la Criminalistică. Noi nu spunem că cineva anume a făcut asta. Nu acuzăm direct, dar Poliția va trebui să descopere“, a declarat pentru Gazeta de Sud, Cecilia Romaniuc, reprezentantă a Federației Asociațiilor pentru Protecția Animalelor.
Cei doi câini, a mai precizat Romaniuc, se pare că sunt din zonă și fac parte din cei aciuați în vecinătatea adăpostului public. Acești câini, a spus Romaniuc, ar fi fost în repetate rânduri hăituiți de lucrătorii adăpostului public și chiar capturați. „I-au prins, iar după ce noi am protestat, i-au eliberat. Erau 12, cred că patru au rămas în adăpost, iar acum mai sunt șase, dar nu mai vin, s-au speriat rău. Pe cei doi i-am recunoscut după resturile de blăniță. Ce s-a întâmplat acolo este greu de închipuit. Am găsit resturi de vreascuri nearse și un recipient în care a fost, probabil, benzină, pe care au turnat-o peste ei și le-au dat foc“, a mai declarat Romaniuc.

„Primăria municipiului Slatina își rezervă dreptul de a acționa în judecată MDPA București“

În urma postării de luni, reprezentanții Primăriei Slatina au reacționat ieri printr-un comunicat de presă, dezmințind acuzațiile. „Primăria Slatina respinge cu fermitate și dezminte că fotografiile postate pe 1 mai, pe o rețea de socializare, de către o așa-zisă «asociație nonguvernamentală» numită Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București ar avea vreo legătură cu Primăria Slatina sau cu adăpostul canin de la Sărăcești din subordinea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina. De asemenea, Primăria Slatina respinge categoric și acuzațiile ce însoțesc fotografiile mai-sus menționate. Considerăm pozele și acuzațiile drept o încercare de manipulare a populației, diriguitorii MDPD omițând că asemenea acuzații pot fi ușor verificate“, se spune în comunicat. Totodată, asociația menționată este amenințată cu instanța.
„Având în vedere că ONG-ul menționat nu a considerat că trebuie să aducă dovezi mai substanțiale decât o serie de fotografii și acuzații care nu indică în nici un fel vreo legătură directă cu autoritățile locale, Primăria Slatina își rezervă dreptul de a acționa în judecată Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București după finalizarea anchetei dispuse deja de autoritățile competente. ONG-ul amintit va avea astfel ocazia să probeze în instanță că acuzațiile aduse autorităților locale din Slatina și postate pe pagina sa de facebook sunt sau nu veridice. Reamintim că Primăria Slatina a reluat activitatea de capturare a câinilor maidanezi de pe străzile orașului din luna mai a anului trecut și, de atunci, acțiunea a continuat și va continua zilnic până la soluționarea situației. În acest sens a fost înființat un număr de telefon unde oricine poate suna pentru a sesiza situații referitoare la acest subiect: 0731.020.602“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Slatina.

Dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenție

La Inspectoratul Jude­țean de Poliție (IPJ) Olt au început cercetările în acest caz, ieri fiind audiate mai multe persoane. Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar Alexandru Dicu, a precizat că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept și că nu se poate, deocamdată, preciza dacă cercetările vizează doar faptele, sau și persoane, ancheta fiind de-abia la început.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS