10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu a dat 100.000 de euro pe bradul de Crăciun

Primăria Târgu Jiu a dat 100.000 de euro pe bradul de Crăciun

Primăria Târgu Jiu a cheltuit o sută de mii de euro pentru bradul de Crăciun. Acesta a fost achiziţionat anul trecut contra sumei de 406.866 de lei, fără TVA, adică 100.000 de euro. Suma a fost făcută publică relativ recent, când a fost întocmit un clasament al cheltuielilor specifice sărbătorilor de iarnă, realizate în oraşele din ţară. Curtea de Conturi s-a sesizat şi a programat un control asupra modului în care a fost realizată achiziţia bradului de Crăciun pentru municipiul Târgu Jiu. Bradul de Crăciun este din plastic, realizat pe structură metalică. Are o înălţime de 22 de metri, un diametru de 9 metri şi este împodobit cu 8.000 de leduri. Are, de asemenea, și un sistem de sonorizare, care este sincronizat cu instalaţia de lumini. Interesant este că Primăria Târgu Jiu a folosit până în anul 2014 un brad de Crăciun de 21 de metri, ecologic, oferit de firma care asigură iluminatul public în municipiu. Autorităţile au considerat că, după nouă ani de utilizare, bradul din plastic nu mai arată bine şi trebuie cumpărat altul. Nimeni nu se aştepta însă la o asemenea sumă.

Puteau cumpăra brazi naturali timp de 20 de ani

La Hunedoara, de exemplu, autorităţile au cheltuit anul trecut 20.000 de lei pe un brad natural. Adică Primăriei Târgu Jiu îi ajungeau banii pentru următorii 20 de ani să cumpere brazi naturali pentru Crăciun. Tot anul trecut, cel mai scump pom de Crăciun din lume a fost realizat de o bijuterie din Japonia. Bradul a costat 800.000 de dolari şi a fost confecţionat din platină şi încrustat cu diamante. În interiorul pomului de Crăciun din Japonia se afla un pantof al Cenușăresei, cu diamante de trei carate.
De asemenea, cu o sută de mii de euro, Primăria Târgu Jiu putea achiziţiona garsoniere pentru cel puţin cinci familii sărace din municipiu, care nu deţin o locuinţă. Rămâne de văzut dacă inspectorii Curţii de Conturi vor stabili dacă a fost oportună investiţia primăriei şi dacă banii au fost cheltuiţi legal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS