10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCel mai mare pod de peste râul Jiu a fost asamblat

Cel mai mare pod de peste râul Jiu a fost asamblat

Cel mai mare pod peste râul Jiu, din judeţul Gorj şi podul cu cea mai mare deschidere din ţară (90 de metri) a fost asamblat de constructori. Este vorba de firma Collini Lavori, din Italia, care a câştigat licitaţia pentru construirea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Podul de peste râul Jiu este cel mai mare pod prevăzut în proiect şi are o lungime de 230 de metri. Construcţia metalică a podului are o greutate totală de peste 600 de tone. Partea metalică a podului este fabricată în Italia, dintr-un oţel special ce nu necesită protecţie anticorozivă. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu, lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu sunt realizate în proporţie de 65%. Se lucrează pe tot tronsonul de 20 de kilometri, infrastructura fiind pusă la dispoziţia constructorului.

Buget de 30 de milioane de euro

Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu face parte din Planul General de Mobilitate care va duce la o fluidizare substanţială a traficului în municipiul Târgu Jiu, prin scoaterea traficului greu în afara oraşului. Valoarea investiţiei este de circa 30 de milioane de euro, bani proveniţi de la Uniunea Europeană. Cofinanţarea este asigurată de guvern prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
În funcţie de finalizarea procedurilor de expropriere, investiţia ar urma să fie gata anul viitor. Până la darea totală în folosinţă vor fi introduse în circuitul rutier unele segmente ce se apropie deja de finalizare. De-a lungul şoselei vor fi prevăzute şi două parcări, dotate cu toalete şi spaţii pentru servirea mesei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS