14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCosmin Popescu, instalat astăzi în fruntea CJ Gorj

Cosmin Popescu, instalat astăzi în fruntea CJ Gorj

Ion Călinoiu, alături de Cosmin Popescu
Ion Călinoiu, alături de Cosmin Popescu

Consilierul judeţean al PSD, Cosmin Popescu, va fi instalat astăzi în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. La Sala Maură a Prefecturii Gorj va avea loc şedinţa de constituire a Consiliulului Judeţean Gorj, în urma alegerilor din 5 iunie. În timp ce Cosmin Popescu va fi desemnat de majoritatea PSD- ALDE – PSRo în funcţia de şef al instituţiei, să ocupe postul de vicepreşedinte a fost nominalizat Ciprian Florescu, de asemenea, vicepreşedinte al PSD şi vice în funcţie la Consiliul Judeţean Gorj. Al doilea fotoliu de vicepreşedinte a revenit ALDE Gorj, prin alianţa existentă la nivel central şi prin înţelegerile dintre cele două partide. Favorit să fie nominalizat pentru postul de secund al lui Cosmin Popescu este Ninel Muja, momentan primul sub linie pe lista de aleşi judeţeni ai ALDE. Este de precizat că ALDE are trei consilieri judeţeni. Dian Popescu va renunţa la postul de consilier judeţean în favoarea celui de senator, Dorin Taşcău va rămâne simplu ales, iar Marius Borcan are şanse reduse să fie nominalizat, fiind reprezentant al PC în ALDE.

Îşi doreşte o bună colaborare cu echipa

Viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, susţine că îşi doreşte un climat de normalitate la instituţia pe care o va conduce începând de mâine. Popescu vrea o bună colaborare cu noua sa echipă şi speră ca atacurile la persoană să nu devină o practică la Consiliul Judeţean. De asemenea, noul şef al judeţului, Cosmin Popescu, afirmă că va încerca să colaboreze şi cu opoziţia din consiliul judeţean, deşi, în ultimii ani, consilierii liberali au pus beţe în roate proiectelor iniţiate de Ion Călinoiu. Premisele unei bune colaborări între Cosmin Popescu şi PNL în consiliul judeţean sunt, însă, destul de şubrede, liberalii acuzându-l deja pe noul preşedinte că are un trecut penal. „Dacă ideile lor sunt bune şi binevenite pentru gorjeni, le accept. Cu siguranţă, vreau un climat de normalitate. Nu o să mă vedeţi niciodată atacând persoane atunci când derapează sau nu fac un lucru bun atunci da, voi reacţiona“, a declarat Cosmin Popescu.

Judeţ greu

La doar o zi de la alegerea sa ca preşedinte al consiliului judeţean, Cosmin Popescu recunoaşte că, începând de astăzi, îl va aştepta o muncă grea în fruntea judeţului. Proiectele care trebuie finalizate în administraţia judeţeană, dar mai ales situaţia de la Complexul Energetic Oltenia sunt doar două dintre preocupările viitoare ale noului preşedinte. „Sunt proiecte începute pe care domnul Călinoiu le-a dezvoltat foarte bine şi trebuie să le duc în continuare spre succes. Sunt multe lucruri care trebuie făcute. Avem un judeţ greu, vedeţi ce se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia. Trebuie purtate discuţii ample la nivelul administraţiei şi ministerului, dar mă bazez pe echipa PSD, pe domnii Călinoiu, Cârciumaru şi pe toţi colegii mei de partid“, a mai declarat Cosmin Popescu.

Ciprian Florescu susţine că va fi „soldat disciplinat“

Decizia social-democraţilor de a-l susţine pe Cosmin Popescu la conducerea Consiliului Judeţean Gorj a însemnat o palmă grea pentru Ciprian Florescu. Acesta a şi recunoscut, de altfel, că a avut parte de o nereuşită în plan profesional prin faptul că nu a avut susţinerea PSD pentru a-i lua locul lui Ion Călinoiu. Deşi spune că nu i s-au explicat motivele pentru care nu el a fost ales preşedinte al CJ, Florescu declară că se va conforma situaţiei şi va fi un „soldat disciplinat“ al lui Cosmin Popescu. „Despre atribuţii… eu sunt un soldat disciplinat. Ceea ce mi se dă voi face. Mă străduiesc să fac cât mai bine. Nu mi s-a reproşat nimic, dar suntem trecuţi de vârsta la care vărsăm lacrimi pentru o nereuşită, până la urmă. Pentru mine, în plan personal, este o nereuşită. Mergem în echipă. Important este să putem să lucrăm împreună foarte bine. Am fost colegi un an, ne-am înţeles bine. Este un om de calitate, aşa că premisele sunt bune“, a menţionat Ciprian Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS