Se mai extinde Târgul, se mai face piața?Extinderea Târgului Municipal Craiova mai are de așteptat. SC Piețe și Târguri Craiova SRL a primit în concesiune de la primărie 6.713 metri pătrați, dar terenul nu este amenajat și este lipsit de utilități.

Amenajarea Târgului Municipal Craiova situat în strada Dimitrie Gerota mai are de așteptat. Cu toate că SC Piețe și Târguri Craiova SRL s-a ales cu 6.713 metri pătrați dați în concesiune de Consiliul Local Craiova, terenul este, în prezent, plin de bălți, nămol, gropi și gunoaie. Acesta este în imediata vecinătate a platoului deja amenajat de la sfârșitul anului 2015 și ocupat de comercianții de haine și încălțăminte second-hand. Amenajarea terenului cade în sarcina primăriei, care trebuie să asfalteze și să aducă în zonă utilitățile. În plus, organizarea întregului spațiu destinat târgului i-ar aduce aici și pe comercianții de legume și fructe din Piața Chiriac. „Consiliul Local Craiova a aprobat, prin HCL nr. 61/2016, concesionarea către SC Piețe și Târguri Craiova SRL a încă 6.713 metri pătrați, în vederea extinderii Târgului Municipal Craiova, situat în strada Dimitrie Gerota nr. 7. Sperăm ca şi această suprafaţă de teren să fie amenajată în cel mai scurt timp“, se arată într-un răspuns dat GdS de către SC Piețe și Târguri Craiova SRL imediat după decizia consiliului local.

Suprafața de teren (6.713 metri pătrați) nu este amenajată nici la acest moment, iar restul terenului care ar urma să intre tot în administrarea SC Piețe și Târguri Craiova SRL este ocupat în mare parte de moloz, borduri, pământ și pietriș, toate depozitate de firma Tel Drum care are contractate lucrări în orașul Craiova.

După ce acest teren primit în concesiune de la primărie va fi amenajat de către administrația locală craioveană, SC Piețe și Târguri poate să demareze licitația pentru închirierea a 30 de spații din Târgul Municipal Craiova. „Consiliul Local Craiova a aprobat închirierea, prin licitație publică, a 30 de terenuri în Târgul Municipal, din strada Dimitrie Gerota. Aici vor fi amplasate 15 chioșcuri în zona deja amenajată și alte 15 chioșcuri în suprafața nou-preluată de SC Piețe și Târguri Craiova SRL care va fi amenajată ulterior. Este vorba de suprafețe de teren de aproximativ 15 mp, unde vor fi amenajate construcții provizorii pentru desfacerea bunurilor de larg consum. Aceste chioșcuri vor fi amplasate de-a lungul gardului dinspre strada Constantin Severneanu. Procedura pentru scoaterea la licitație a unor suprafețe de teren este destul de complicată, durează patru luni, 30 de zile până când SC Piețe și Târguri Craiova SRL să obțină certificat de urbanism pentru suprafața de teren pe care vrea să o închirieze. Alte 30 de zile, trecerea prin consiliul local a deciziei de închiriere prin licitație publică a suprafețelor respective. Următorul pas durează tot 30 de zile, Prefectura Dolj dă viza de legalitate pentru HCL. Ultimul pas înseamnă alte 30 de zile, scoaterea la licitație a respectivelor suprafețe“, a declarat Adrian Dinu, purtător de cuvânt în cadrul SC Piețe și Târguri Craiova SRL.

Doar Târgul ar scăpa Piața Chiriac de aglomerație


În timp ce în Târgul Municipal Craiova se bate pasul pe loc, comercianții din Piața Chiriac stau înghesuiți, iar unii își vând marfa din mașini. Și producătorii, și comercianții au aceeași nemulțumire: lipsa spațiului pentru desfacerea produselor. „Nu este loc. Avem nevoie de un spațiu mai mare unde să ne vindem și noi marfa. Am auzit că se lucrează la Târgul din 1 Mai, dar deocamdată sunt doar vorbe. Nu știm nimic… Sunt doar zvonuri. Noi venim din Moțăței. De câte ori venim trebuie să ne găsim loc“, a spus Adi Geamănă, comerciant din Piața Chiriac. Degajarea zonei depinde tot de extinderea Târgului Municipal din 1 Mai. Comercianți și producători deopotrivă își vând marfa direct din dubițe sau de pe jos. Haosul este completat și de cumpărătorii care sunt nevoiți să pătrundă în piață cu autovehiculele ca să-și încarce marfa achiziționată. Comercianţilor li s-a promis, după ce au plecat din fostul Târg Municipal, că vor primii spații în actuala locație de pe strada Dimitrie Gertota. „Piața Chiriac adăpostește acum angroul de legume și fructe din fostul târg de pe strada Caracal. După extinderea Târgului Municipal vom evalua și eventualitatea mutării comercianților de fructe și legume“, a precizat Adrian Dinu, purtător de cuvânt în cadrul SC Piețe și Târguri Craiova SRL.

Piața din 1 Mai, la stadiul autorizației de construire

Pe terenul destinat construirii pieței din 1 Mai de pe strada Tabaci au crescut buruienile. Cei circa 1.200 de metri pătrați au fost concesionați de Primăria Craiova unei firme private pentru a construi aici o piață nouă. Cuture by AMC, firma care a câștigat la începutul anului 2015 licitația, va construi aici o piață privată modernă. Totodată societatea va plăti o redevență către primărie de 208.488 de lei pe an și peste trei milioane de lei în cei 15 ani, cât durează contractul, plus o investiție de circa 300.000 de euro în construirea pieței. Aceasta este obligată prin contract să perceapă aceleași tarife ca în celelalte piețe din oraș. La această dată, Cuture by AMC are Certificatul de Urbanism pentru viitoarea piață, urmând să obțină în următoarea perioadă și Autorizația de construire, totul depinde de obținerea avizelor necesare demarării lucrărilor. „Din câte cunosc, la această dată firma care a câștigat licitația are Certificatul de Urbanism și urmează să solicite obținerea Autorizației de construire. Lucrările pot demara imediat ce obține această autorizație, cu condiția să dețină toate avizele cerute. O astfel de autorizație se poate elibera în 30 de zile, dar și mai repede“, a declarat Dan Dașoveanu, viceprimarul Craiovei.Comenteaza acum

Alte stiri

20 martie 2018

Programul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Olteniei

Craiovenii sunt invitați miercuri, 21 martie 2018, să sărbătorească Ziua Olteniei și să redescopere tradițiile, istoria și obiceiurile printr-o suită de manifestări cultural-artistice ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile, anunţă ...

Sumarul ediției de vineri, 10 iunie 2016

Actualitate

» Cartea de weekend
» Din mondenitățile vremurilor trecute
» Rezultate finale alegeri locale 2016: PSD 37,58%, PNL 31, 93%. Nicio cerere de renumărare a voturilor nu a fost acceptată
» Dacian Cioloș: Diseară va fi un meci frumos, echipa României este motivată
» Noua configuraţie a Curţii Constituţionale: PSD câştigă un judecător, PNL pierde unul, UDMR îşi păstrează locul
» S-a constituit noul Consiliu Local al Craiovei
» “Cuminţenia Pământului” a fost predată proprietarilor de drept. Contractul de comodat a încetat
» ANSVSA, în alertă din cauza unui nou focar de pesta porcină africană în Ucraina, la 10 km de granița cu România
» IGPR: 2.700 de polițiști acționează în zonele unde se vizionează meciurile de la EURO 2016
» Sâmbătă are loc un protest în Capitală pentru renumărarea voturilor în sectorul 1
» Doi români au pus bazele unei academii de elită pentru creatorii de tehnologie
» UE prelungește până în luna iunie 2017 măsurile de sprijin pentru sectorul fructelor și legumelor
» Proiect de lege: Aleşii locali nu vor putea avea mai mult de două mandate succesive
» Cioloș: Președintele Hollande va veni în România în septembrie însoțit de mai mulți oameni de afaceri
» O sută de scaune rulante vor fi donate persoanelor cu dizabilități. Doritorii pot să contacteze APAA
» Ion Prioteasa, propus pentru un nou mandat de președinte al CJ
» Stema României va fi modificată: se readuce coroana pe capul acvilei de aur
» MAI a elaborat un ghid pentru cei care merg la meciurile din Campionatul European
» Gorj: Femeie reţinută pentru furt de bijuterii
» (UPDATE) DN2 blocat din cauza unui tir încărcat cu butelii care a luat foc
» Fostul ministru Constantin Niță, la DNA
» Gorj: Doi tineri, reţinuţi pentru viol
» Craiova: Polițiștii au verificat agenții economici din domeniul morărit– panificație
» Craiova: Neatenția și lipsa experienței și-au spus cuvântul

Dolj

» Rambo a intrat cu „italianca“ într-o autoutilitară
» Craioveni condamnați pentru ucidere din culpă
» Sute de șoferi, blocați în parcarea subterană
» Doi labradori au schimbat destinul a două femei
» Întreruperi energie electrică de luni
» Bacalaureatul începe luni
» Consilierii judeţeni şi-au primit mandatele
» Câine-ghid în ajutorul unei nevăzătoare
» A început distracţia în Poiană la Palilula
» Craiova: Tamponare între un tramvai şi o autoutilitară pe Calea Severinului
» Gala Best of Craiova: Alege TV a premiat cele mai bune firme din oraș
» Mii de persoane la deschiderea Mercur Center
» Se mai extinde Târgul, se mai face piața?

Gorj

» Cei 33 de consilieri judeţeni au primit certificatele doveditoare
» Cea mai mare carieră minieră din Europa riscă să se închidă
» Mii de şoferi, aşteptaţi pe Transalpina
» Gorj: Transalpina se redeschide mâine dimineaţă

Mehedinţi

» Mehedinţi: Două persoane au murit, alte două au fost rănite

Sport

» Trupa lui Gușatu țintește finala Cupei României
» Tractorul Cetate, la ultimul bal
» Au început plecările de la CSU
» Volei (m): SCM-U Craiova şi-a aflat adversarii din Liga Campionilor

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Petrecere pentru Gillian
» Bancul zilei
» Noi indicii referitoare la originea apei care ar putea exista în interiorul Lunii

Top