11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLacul din Parcul „Romanescu“ a rămas fără apă

Lacul din Parcul „Romanescu“ a rămas fără apă

Lacul din Parcul „Romanescu“ este desecat. Apa este scoasă de aici cu pompele și direcționată pe canalele adiacente, iar surplusul este deversat în canalizarea orașului. Mai apoi, lacul va fi decolmatat și bazinul betonat.

În Parcul „Romanescu“, unde constructorul (con­sorțiul de firme condus de Mitliv Exim SRL, din care mai fac parte Civitas Systems SRL și R&A Partners SRL) și-a scos muncitorii la muncă, deoarece vremea este propice oricărei intervenții, s-a trecut la o nouă etapă. În prezent, o parte din muncitori se ocupă de scoaterea apei din lacul din parc și decolmatarea acestuia. Este cunoscut faptul că lucrările de reabilitare a Parcului „Nicolae Romanescu“ prevăd și o intervenție majoră asupra lacului din parc, în speță decolmatarea acestuia și betonarea fundului lacului. Prin urmare, „desecarea“ lui a început la sfârșitul săptămânii trecute și va continua pe întreg parcursul acestei săptămâni. Muncitorii angrenați în această activitate spun că acțiunea va dura pe puțin șapte zile. Apa este trasă cu pompe din lac și deversată pe canalele adiacente până la umplerea acestora. Restul apei ajunge direct la canalizarea orașului. În paralel, un utilaj îndepărtează mâlul, săpând șanțuri chiar pe fundul lacului, și au fost creat baraje care nu mai permit trecerea apei din zona Valea Fetei spre lac.

Se ridică și Teatrul de vară

Un alt proiect care ar fi trebuit să se finalizeze până la sfârșitul anului 2015, Teatrul de vară, începe să prindă contur. Aici lucrează firma Atlas SA. Proiectul este unul cu finanțare europeană, în valoarea de 2.207.653 de lei. În plus, mai există și o altă serie de lucrări, cu o valoare estimată de 336.859 de lei, în care intră o fosă pentru 50 de artiști, lucrările de canalizare pluvială pentru aceasta, instalațiile electrice și de sonorizare, dar și dotarea cu mobilier a cabinelor artiștilor. La acest proiect, primăria plătește o cofinanțare de 2%. Până acum au fost montate cele cinci arce din zona tribunelor, cu o lungime de 70 de metri, care nu au nici un punct de sprijin, iar în prezent se vopsește fațada clădirii pe partea dinspre scenă. Nu au fost încă amenajate gradenele și nici finalizate în întregime aleile de acces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS