16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUPDATE: Chitaristul Alexandru Paul Georgescu, mort în Clubul Colectiv, nu a fost elev al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu

UPDATE: Chitaristul Alexandru Paul Georgescu, mort în Clubul Colectiv, nu a fost elev al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu

Paul Alexandru Georgescu era pasionat de muzica rock
Paul Alexandru Georgescu era pasionat de muzica rock

Potrivit Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, chitaristul Alexandru Paul Georgescu, care şi-a pierdut viaţa în Clubul „Colectiv” din Bucureşti, nu a fost elev al instituţiei şi nu a avut vreo colaborare cu Şcoala. Profesorul Sorin Bivolaru, din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, care duminică seara a declarat că Alexandru Paul Georgescu a fost elevul său şi este afectat de cele întâmplate, a făcut o confuzie de nume: „Am primit foarte multe telefoane duminică seara de la mai mulţi jurnalişti care au întrebat dacă Alexandru Paul Georgescu a fost elevul Şcolii noastre, la clasa profesorului Sorin Bivolaru. L-am sunat pe domnul profesor Sorin Bivolaru, care era plecat în Serbia şi mi-a confirmat faptul că i-a murit un fost elev şi era îndurerat. Era afectat de cele întâmplate şi l-a confundat pe chitaristul Alexandru Paul Georgescu cu un fost elev Alexandru Vlad Popescu. Acesta era tot chitarist şi a făcut facultatea la Bucureşti şi are o trupă acolo. Erau multe coincidenţe şi s-a ajuns la această situaţie de confuzie. Am verificat registrele şcolii de dimineaţă şi din 2002 încoace nu am avut niciodată un elev cu numele Alexandru Paul Georgescu. Nu a avut niciodată o colaborare cu noi. A fost o confuzie regretabilă generată de impactul emoţional al tragediei din Bucureşti”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Autorităţile din Târgu Jiu au verificat dacă tânărul respectiv avea vreo legătură cu municipiul şi Alexandru Paul Georgescu nu a fost elev al Liceului „Constantin Brăiloiu” din oraş, aşa cum se vehiculase, şi nu există, potrivit Serviciului Evidenţă a Populaţiei Târgu Jiu, o persoană cu acest nume în municipiu.

Mai jos veţi putea citi articolul original:

Alexandru Paul Georgescu, de 23 de ani, cunoscut de prieteni sub porecla Ciufulici, chitarist, originar din Târgu Jiu, a murit în incendiul de proporții din clubul Colectiv din București, în care s-au înregistrat până aseară 30 de decese. Acesta a urmat cursurile de chitară ale Școlii Populare de Artă, la clasa profesorului târgujian Sorin Bivolaru. Purtătorul de cuvânt al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Ianis Gârbaciu, a confirmat faptul că Alexandru Paul Georgescu a murit în incendiu: „A fost elevul nostru. Am discutat cu profesorul Bivolaru și era profund îndurerat de cele întâmplate“. Alexandru Paul Georgescu a absolvit în anul 2014 Academia de Studii Economice din Bucureşti. În prezent, studia tehnici diplomatice la Universitatea din Bucureşti.

A mers la club alături de iubita sa

Chitaristul a mers la clubul Colectiv alături de iubita sa, Raluca, ambii fiind pasionaţi de muzica rock. Din păcate, tânărul a murit în incendiu, în timp ce fata a supraviețuit, dar se află în stare gravă la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din București, după ce a suferit arsuri de gradele doi și trei. Marius Baldovin, unul dintre foştii colegi ai lui Alexandru Paul, s-a declarat şocat de vestea primită: „Nu mai am cuvinte. Am fost împreună la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, în 2010. Era înfocat de muzica rock. Urmase cursurile Liceului «Constantin Brăiloiu». Îi plăcea enorm chitara. Sunt îndurerat“. Trupul tânărului va fi adus astăzi la Târgu Jiu. Pe pagina de socializare a tânărului au fost transmise sute de mesaje de condoleanţe şi de susţinere pentru familie. Alexandru Paul Georgescu era fan al trupei Goodbye to Gravity şi a dorit să fie prezent, alături de iubita sa, în clubul Colectiv, pentru a participa la lansarea albumului formaţiei de muzică rock.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS