21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer reţinut pentru comiterea a patru infracțiuni

Șofer reţinut pentru comiterea a patru infracțiuni

Un craiovean de 26 de ani a fost reținut de ofițerii Biroului Rutier marți seară, după ce s-a urcat băut la volan, deși nu avea permis de conducere, a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, apoi a fugit de la locul faptei.
Polițiștii doljeni au precizat că, marți, la ora 17.45, ofițerii Biroului Rutier Craiova au fost anunțați prin 112 despre faptul că, pe strada Henri Ford, a avut loc un accident de circulație în urma căruia un pieton a fost rănit, iar șoferul vinovat a fugit de la locul faptei. Persoana care a sunat la 112 le-a dat polițiștilor și numărul de înmatriculare al mașinii care a provocat accidentul. Echipa de cercetare care a ajuns la locul accidentului a stabilit că Marian Băluță, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Fiat pe strada Henri Ford, a lovit-o și accidentat-o grav pe Mariana Matei, de 55 de ani, din Craiova, care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Șoferul nu a oprit după ce a lovit-o pe femeie, însă a fost prins destul de repede de polițiști, asta pentru că Băluță se întorsese la locul accidentului și a fost văzut în trafic de oamenii legii.
Marian Băluță a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor, polițiștii de la rutieră au stabilit că acesta nu a avut niciodată permis de conducere.
Pe numele craioveanului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Marți seară, oamenii legii au hotărât să-l rețină pe o perioadă de 24 de ore pe inculpat, apoi l-au dus în arestul IPJ Dolj.
Miercuri după-amiază, Marian Băluță a fost adus la Parchet pentru a fi audiat de un procuror, urmând să fie dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

UPDATE:  Miercuri după-amiază, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor. În schimb, judecatorii au dispus ca şoferul să fie pus sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

Hotararea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat şi procurori, la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS