16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncep lucrările la Sala Sporturilor

Încep lucrările la Sala Sporturilor

Sala Sporturilor va avea mai multe locuri pentru spectatori (FOTO: Eugen Măruţă)
Sala Sporturilor va avea mai multe locuri pentru spectatori (FOTO: Eugen Măruţă)

Echipele de handbal şi baschet Energia din Târgu Jiu mai au la dispoziţie o săptămână pentru a elibera Sala Sporturilor din municipiu. În maximum șapte – opt zile, administratorii celor două echipe trebuie să facă demersuri pentru a finaliza lucrările de amenajare a sălii de sport din cadrul Şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi“ de pe strada Calea Severinului. Aici urmează să se desfăşoare atât antrenamentele, cât şi meciurile de campionat pentru echipele de handbal şi de baschet de primă divizie. În ciuda faptului că mutarea celor două echipe a fost decisă în urmă cu o lună, ca urmare a demarării lucrărilor de modernizare a Sălii Sporturilor, conducătorii celor două echipe nu au făcut mare lucru pentru a asigura condiţii pentru continuarea activităţii. Potrivit primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, cele două echipe riscă să nu aibă unde să dispute meciurile de pe teren propriu, dacă nu se urgentează lucrările obligatorii la sala de sport oferită de primărie.

Riscă să se mute la Drobeta Turnu Severin

Cele două echipe de handbal şi baschet de primă ligă, din Târgu Jiu, riscă să dispute meciurile proprii la Drobeta Turnu Severin, dacă nu va fi gata sala de sport amintită. Conform lui Florin Cârciumaru, până în prezent au fost executate lucrări doar la vestiare, iar muncitorii s-au oprit. „Situaţia nu este deloc favorabilă celor două echipe. Nu îmi dau seama ce au aşteptat pentru că se ştia foarte clar că s-a finalizat licitaţia şi perioada de contestaţii şi lucrările pot începe oricând. Ei ar fi trebuit să finalizeze amenajarea corespunzătoare a sălii de sport de la școala respectivă. Noi am oferit sala, ei ar fi trebuit să execute acele lucrări cerute de către federaţiile de resort pentru a putea juca meciurile din campionat acolo. Au făcut ceva pe la vestiare şi atât. Nu ştiu ce aşteaptă. Într-o săptămână aşteptăm constructorul la Târgu Jiu. Treaba lor dacă vor să joace la Severin, dar nu este corect. Meciurile din cupele europene nu vor putea fi jucate decât la Drobeta Turnu Severin, pentru că sala de sport de la şoala respectivă nu îndeplineşte condiţiile pentru cupele europene. De fapt, nu au făcut lucrările pentru campionate. E nevoie să schimbe suprafaţa de joc, să modifice iluminatul, să adauge locuri pentru spectatori. Mai este tabela şi altele, dar acestea vor fi mutate. Lucrurile importante încă aşteaptă să fie executate“, a spus Florin Cârciumaru, edilul din Târgu Jiu.

Buget de 2,5 milioane de euro pentru Sala Sporturilor

Dacă sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi“ nu va suferi modificările solicitate, aceasta nu va fi omologată de Federaţiile Române de Handbal şi Baschet. Florin Cârciumaru a mai anunţat că Sala Sporturilor din municipiu va intra chiar din această lună în modernizări. Reabilitarea clădirii şi mărirea capacităţii tribunelor sunt finanţate de Compania Naţională de Investiţii. Proiectul include servicii de proiectare şi asistenţă tehnică, montaj utilaj tehnologic, achiziţia de utilaje şi echipamente. Valoarea investiţiei a fost estimată la peste 9 milioane de lei plus TVA echivalentul a aproximativ 2,5 milioane de euro. În urma implementării proiectului, capacitatea sălii va creşte de la 770 de locuri la 1.200 -1.500 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS